Két gyilkost fogtak el a schengeni határokon

A német és a norvég hatóságok által emberölések miatt keresett bűnözőket fogtak el a magyar rendőrök a röszkei és a csanádpalotai schengeni határon.

A Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen 2015. október 5-én 17 óra körüli időben jelentkezett kilépésre egy osztrák honosságú autóval két osztrák és egy török állampolgár. A Schengeni Információs Rendszer azt jelezte, hogy a járműben utasként tartózkodó 30 éves török férfi ellen a német hatóságok a felesége sérelmére elkövetett emberölés miatt európai elfogatóparancsot bocsátottak ki 2015. október 2-án. A schengeni határon szolgálatot teljesítő magyar rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették. A Fővárosi Törvényszék 2015. október 6-án elrendelte átadási letartóztatását.

A norvég rendőrség bocsátott ki európai elfogatóparancsot egy koszovói állampolgár ellen még 2005-ben emberölés és más bűncselekmények miatt. A 46 éves férfi 2015. október 13-án 13 óra 30 perckor jelentkezett belépésre az országba a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy taxi utasaként. A schengeni külső határon szolgálatot teljesítő útlevélkezelőnek a férfi egy szerb útlevelet adott át ellenőrzésre. A Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy bár az más nevére volt kiállítva, de a férfi ellen európai elfogatóparancs van érvényben. A norvég hatóságok tájékoztatása szerint a 46 éves koszovói állampolgár a skandináv ország egyik legkeresettebb bűnözője.

A magyar rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették. Átadási letartóztatásáról a Fővárosi Törvényszék dönt.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink