Szemléletváltásra van szükség a klímaváltozás megállítására

Dr. Gál Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének adjunktusa tartott előadást ma reggel a múzeumban. A szakember a fiatalok gondolkodásmódjára próbált hatni a klímatudatos életmóddal kapcsolatban.

27595135

A 45 perces, tanórányi előadáson földtörténetről, jégkorszakról – ez szoroson kapcsolódik a jelenlegi kiállításhoz, – a régmúlt idők klímaingadozásairól, valamint az elmúlt 100 év változásairól és ezek várható következményéről esett szó. – Hogy a diákok is megértsék, a lényeget kiemelve, az ismertebb fogalmak használatával tartottam előadásomat – mondta Dr. Gál Tamás.

49735192 24319868

Meglátása szerint mindenkivel meg kell értetni, hogy ezek a folyamatok hogyan hatnak az emberiségre és hogy bárki sokat tehet környezetéért. Ez alapján két szempontól is hasznos, hogy tanulóknak tartott előadást. – Az ő korukban dől el, hogy ha felnőttek lesznek mennyire élnek majd klímatudatos életet, valamint így a szüleiket is el tudjuk érni, akiknek néha nehéz befogadni ezt – fogalmazott az adjunktus.

Az előadás megkezdése előtt köszöntötték Lakatos Evelint, aki a Jégkorszak kiállítás kétezredik látogatója (bővebben itt).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink