Szemléletváltásra van szükség a klímaváltozás megállítására

Dr. Gál Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének adjunktusa tartott előadást ma reggel a múzeumban. A szakember a fiatalok gondolkodásmódjára próbált hatni a klímatudatos életmóddal kapcsolatban.

27595135

A 45 perces, tanórányi előadáson földtörténetről, jégkorszakról – ez szoroson kapcsolódik a jelenlegi kiállításhoz, – a régmúlt idők klímaingadozásairól, valamint az elmúlt 100 év változásairól és ezek várható következményéről esett szó. – Hogy a diákok is megértsék, a lényeget kiemelve, az ismertebb fogalmak használatával tartottam előadásomat – mondta Dr. Gál Tamás.

49735192 24319868

Meglátása szerint mindenkivel meg kell értetni, hogy ezek a folyamatok hogyan hatnak az emberiségre és hogy bárki sokat tehet környezetéért. Ez alapján két szempontól is hasznos, hogy tanulóknak tartott előadást. – Az ő korukban dől el, hogy ha felnőttek lesznek mennyire élnek majd klímatudatos életet, valamint így a szüleiket is el tudjuk érni, akiknek néha nehéz befogadni ezt – fogalmazott az adjunktus.

Az előadás megkezdése előtt köszöntötték Lakatos Evelint, aki a Jégkorszak kiállítás kétezredik látogatója (bővebben itt).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink