Két makói diák juthat be az országos tanulmányi versenyek döntőjébe

Összesen 35 tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) vármegyei előválogatóiból, melyet még januárban rendeztek meg a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a gazdasági önkormányzat székházában. Január 9. és 24. között 458 versenyző mérte össze tudását, közülük a legjobbak jutottak a válogatókra, melyek tétje, hogy ki juthat be az országos döntőbe – tájékoztatta a Makói Csípőst a kamara.

A két megyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Szegedi Szent Benedek School of Business Technikumból, és a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményéből érkeztek versenyzők. Ők a területi előválogatókon elméleti feladatokat teljesítettek.

A most továbbjutott legjobb 35 fiatal a februári-márciusi válogatókon a gyakorlati tudásáról ad számot. A legjobban teljesítők juthatnak majd az országos finálékba.

Az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara versenyeinek döntőit a tervek szerint idén 2023. április 24-26. között rendezik meg a 16. Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a HungExpo-n. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

Versenyző neveSzakképesítés neveElmélet oktatás végző (tag)iskola neveGyakorlati képzőhely neve
Szűcs DeniszHegesztőSzegedi SZC Móravárosi Szakképző IskolaBIRSCH CONSTRUCT Kft.
Baksa Richard RudolfVillanyszerelő Épületvillamosság szakmairányHódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc TechnikumPENSEÉ KFT
Reményi BertoldVillanyszerelő Épületvillamosság szakmairányHódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola IntézményegységeAutomatix Hungary Kft.
Busi KevinErősáramú elektrotechnikusHódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal TechnikumHódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum
Hegedűs SándorAutomatikai technikus Gyártástechnika szakmairánySzegedi SZC Déri Miksa Műszaki TechnikumSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Rokolya DávidAutomatikai technikus Gyártástechnika szakmairánySzegedi SZC Déri Miksa Műszaki TechnikumSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Sós MátéBurkolóSzegedi SZC Móravárosi Szakképző IskolaBODROGI BAU Kivitelező, Tervező, Kereskedő és  Szolgáltató Kft.
Nagy SámuelKőművesSzegedi SZC Móravárosi Szakképző IskolaSzanorfa Kft.
Sáringer KornélKőművesSzegedi SZC Móravárosi Szakképző IskolaBODROGI BAU Kivitelező, Tervező, Kereskedő és  Szolgáltató Kft.
Németh ZsófiaDivatszabó Női szabó szakmairánySzegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző IskolaSalon D’ange Kft.
Sipos MáriaDivatszabó Női szabó szakmairánySzegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző IskolaAranyvarrótű Ruhaipari Oktató Kft.
Szász MátéDivatszabó Női szabó szakmairánySzegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző IskolaSalon D’ange Kft.
Zelizi DánielAsztalosHódmezővásárhelyi SZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és KollégiumVárkonyi Bútor
Szépe Richárd AttilaLogisztikai technikus Logisztika és szállítmányozás szakmairányHódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és KollégiumVÁLL-KER Vállalkozói és Kereskedelmi Kft.
Szőllősi ZsomborLogisztikai technikus Logisztika és szállítmányozás szakmairánySzegedi SZC Gábor Dénes Technikum és SzakgimnáziumD-Building Kft.
Horpácsy Márk DonátLogisztikai technikus Logisztika és szállítmányozás szakmairánySzegedi SZC Gábor Dénes Technikum és SzakgimnáziumNitor-Max Kft.
Tiszai DzseniferLogisztikai technikus Logisztika és szállítmányozás szakmairányHódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és KollégiumVÁLL-KER Vállalkozói és Kereskedelmi Kft.
Jó NoémiKereskedelmi értékesítőHódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző IskolaTrucker Shop KFT
Kovács Dóra IvettKereskedő és webáruházi technikusSzegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző IskolaSzegedi Szakképzési Centrum
Hodács Vivien KrisztinaCukrászSzegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző IskolaAranytopáz Kft. – A Cappella Cukrászda
Berta Andor DánielVendéglátásszervezőSzegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző IskolaSzegedi Szakképzési Centrum
Sipos VajkVendéglátásszervezőHódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző IskolaLilakakas KFT
Csiszár Dániel AladárVendéglátásszervezőSzegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző IskolaT-Food Kft – Varga Csárda
Bertóti DorinaVendéglátásszervezőSzegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző IskolaMIM Kft. – Diófa Vendéglő
Izsák BenceVendéglátásszervezőSzegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző IskolaYourhotel Kft – BISTORANT Étterem
Szilágyi PatríciaFodrász (KKK)Szegedi SZC Móravárosi Szakképző IskolaQP-HAIR KFT
Kurdi RékaFodrász (SZVK)Szegedi SZC Móravárosi Szakképző IskolaSzékely Jánosné ev.
Futó MáriaKozmetikus technikusHódmezővásárhelyi SZC Eötvös József TechnikumBimbó Veronika ev.
Fürj ÁdámMechatronikai technikusSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki TechnikumATYS-CO Kft.
Olajos GergőAutószerelőSzegedi SZC Csonka János TechnikumBelányi Gyula e.v.
Hofecker CsabaGépész technikus CAD-CAM szakmairánySzegedi SZC Déri Miksa Műszaki TechnikumSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Bója TamásIpar 4.0Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki TechnikumSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Veszelovszki ÁdámMűszaki informatikusSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki TechnikumSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Szöllősi Krisztián RóbertMűszaki informatikusSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki TechnikumSzegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Schultz KristófInformatikai rendszer- és alkalmazás- üzemeltető technikusHódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal TechnikumHódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább olvasom »