📷 Kiállítással nyitották meg a makói művésztelepet

Hétfőn Darázs József festőművész alkotásaiból nyílt tárlat a levéltár épületében. Ezzel a programmal kezdődött meg a XV. Natura Marosmenti Művésztelep.

Az idei művésztelep témája az Ég és Föld. A művészek egészen augusztus 14-ig dolgoznak Makón.

Az ehhez kapcsolódó nyitókiállításon Urbancsok Zsolt makói főlevéltáros ismertette: a festőművésszel Dr. Nagy Imre művészettörténész beszélget, ugyanis a levéltárban egyre jellemzőbb, hogy nem csak egy egyszerű megnyitó van, hanem egy beszélgetés a kiállító művésszel. Ez a tizenötödik jubileumi művésztelep, a levéltár pedig rendkívül büszke arra, hogy ennek a nyitórendezvényét náluk tartották.

Darázs József 1955. november 19-én született Badacsonytomajon. 1957-ben Szegedre, édesanyja szülőhelyére költöztek. 1974. óta fest, a ’90-es évektől plasztikákat is készít. Most első alkalommal vesz részt a makói művésztelep munkájában.

A kiállítás szeptember 26-ig látogatható a levéltár nyitvatartási idejében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »