Kiálltak a tanárok mellett Szegeden

[ad 1]

A szervezők szerint 150-200 ember érkezett vasárnap délután a szegedi Deák Ferenc Gimnázium elé, ahová a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM) szolidaritási akciót hirdetett a Herman Ottó Gimnázium fenntartói ellen írt, tiltakozó levélhez kapcsolódóan.

IMG_0737

A “tisztelet szalagjait” aggatták föl a Deák korlátjára, amelyekre a szolidaritást vállaló civil szervezetek és személyek nevei kerültek föl. A helyszínen egyébként a másik két városban – köztük a Hermann Ottó Gimnázium előtt –  a tanárok tiltakozása mellé álló civil szervezet is képviseltette magát egy-egy jelképes szalaggal, így a KHM mellett fölkerült a “Miskolcnak hangja van”, az “Ébredj, Viharsarok” és a Független Diákparlament neve is.

A rendezvényen részt vett Horváthné Oláh Mária, aki a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében gyógypedagógus. Miután csatlakozott a tanitanek.com felhívásához, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) vezetői már kutattak, hogy Makóról vajon ki írhatta alá. A helyszínen arról beszélt, ő nem fél és kiáll az igazságért, ám sok kollégájával beszélgetett, akik ugyan egyetértenek vele a problémákban, ám nem merik aláírni a tiltakozó levelet – félnek, hogy a KLIK “bosszúból” kirúgja őket.

A szegedi akcióval egy időben, a levelet elindító miskolci intézménynél és az összes csatlakozó békéscsabai iskolánál a civilek szintúgy fehér szalagokat helyeztek el.

(hirkut.hu nyomán, fotó: Tarnay Kristóf Ábel)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink