Kihajtották a szürkemarhákat Királyhegyesnél is

Csaknem hétszáz magyar szürke szarvasmarha kezdte meg a legelési szezont a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén – számolt be róla a nemzeti park oldala.

Ismertették: a Montág-pusztai Állattartótelepükön az elmúlt télen is szépen gyarapodott a szürkemarha állomány, 196 borjú jött világra. A háremszerű pároztatás április végéig zajlott, ekkor alakítottak ki a két tehéngulyát, melyeket Szent György napján ki is hajtottunk a legelőkre.

Az egyik gulya a Királyhegyesi-pusztán legel, a másikat pedig a Kopáncsi-pusztára hajtották ki, a harmadik gulya a Montág-pusztai Állattartótelep környékén legelészik. A Csanádi puszták mindhárom részén megfelelő a legelők állapota, jók a gyepek, a legeltetéshez optimálisak a körülmények – közölték.

(Fotó: Pap János/kmnp.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »