Kihajtották a szürkemarhákat Királyhegyesnél is

Csaknem hétszáz magyar szürke szarvasmarha kezdte meg a legelési szezont a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén – számolt be róla a nemzeti park oldala.

Ismertették: a Montág-pusztai Állattartótelepükön az elmúlt télen is szépen gyarapodott a szürkemarha állomány, 196 borjú jött világra. A háremszerű pároztatás április végéig zajlott, ekkor alakítottak ki a két tehéngulyát, melyeket Szent György napján ki is hajtottunk a legelőkre.

Az egyik gulya a Királyhegyesi-pusztán legel, a másikat pedig a Kopáncsi-pusztára hajtották ki, a harmadik gulya a Montág-pusztai Állattartótelep környékén legelészik. A Csanádi puszták mindhárom részén megfelelő a legelők állapota, jók a gyepek, a legeltetéshez optimálisak a körülmények – közölték.

(Fotó: Pap János/kmnp.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink