Kirúgták Szegedről a makói contisokat képviselő szakszervezeti vezetőt

Január 16-án azonnali hatállyal elbocsátotta Radics Gábort, a szegedi gumigyár munkavállalóját a helyi ContiTech – tudta meg a Mérce. A portál információi szerint a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) elnökét az elbocsátással egyidőben a szakszervezeti tevékenységével kapcsolatos dokumentációktól is elzárták.

Radics úgy tudja, hogy a makói Continental újabb peres eljárásokat indított vele és a GSZSZ-szel szemben, miután decemberben több, ellenük indított perről is értesültek. Az ügyek a Radics által vezetett szakszervezeti szövetség és a makói telephely vezetése közötti, régóta húzódó konfliktus elmérgesedésével függhetnek össze.

Radics Gábor elmondta, előzetes figyelmeztetés nélkül, váratlanul érte a munkaviszonyának azonnali hatályú megszüntetése. A szakszervezeti vezető munkavállalóként a gyárban töltött 27 év után végkielégítést sem kapott, és jelenlegi állás szerint a tavalyi évre számolt prémiumtól is elesik, így – mivel más szakszervezeti feladatait társadalmi munkában végzi – egyik napról a másikra jövedelem nélkül maradt.

Bár a felmondással egyidőben megszűntek a szegedi telephelyen a munkaviszonyhoz kapcsolódó pozíciói, az érdekképviseleti munkáját folytatja tovább. Radics arról tájékoztatta a Mércét, hogy

a felmondás napján biztonsági őrökkel vezettették ki a gyárból, és a felmondást követő munkanapon biztonsági őr kíséretében engedték csak irodájába, annak felügyelete és nyitott ajtó mellett végezhette csak a munkáját.

Vagyis végezte volna, mivel amint arról a szakszervezeti vezető beszámolt, a cég kizárta őt a szakszervezet elmúlt 20 éves munkájának dokumentációját tároló eszközökből és online felületekből.

A Mérce megkereste a Continentalt, de a konkrét helyzetet a cég nem kommentálta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink