Kisfilmeket vetítenek majd a buszokon

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság több spotfilmet készített már, melyeket az országos közszolgálati és a helyi televíziók is rendszeresen, kampányszerűen vetítenek. A Dél-Alföldi Közlekedési Központ Zrt. nemrég együttműködési megállapodás keretén belül vállalta, hogy a helyi járatokon elhelyezett monitorok mindegyikén vetíti majd a prevenciót, tájékoztatást célzó filmeket.

A Dél-Alföldi Közlekedési Központ Zrt. júliusban kötött együttműködési megállapodást a Békés, a Csongrád és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A szerződés preambuluma rögzíti, hogy az élet- és a vagyonbiztonság eredményes oltalmazása, a veszélyekre történő figyelemfelhívás olykor minden érintettől közös fellépést, kapacitásaik összehangolását kívánja.

A Dakk Zrt. vállalta, hogy járművein, állomásain a jövőben katasztrófavédelmi vonatkozású hirdetőfeliratokat és tájékoztatókat helyez el, sőt a jövőben a legtöbb szegedi helyi járat monitorjain követhetik nyomon az utasok a tűzmegelőzési bizottság közérdekű filmjeit. A társaság ezzel is támogatja a katasztrófavédelem prevenciós, tájékoztató, ifjúságnevelő munkáját.

A cél nem más, mint az emberek tudatos gondolkodásra, cselekvésre ösztönzése, hasznos információk rendszeres átadásával a tűzmegelőzés ügyének, a biztonságnak a szolgálata.

(Békés Megyei Katasztrófavédelem)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink