📺 Kiszombori árkok felújítása: nem lesz szervezett formában összegyűjtve a lakosság észrevétele

Zajlik az árkok felújítása, kialakítása Kiszomboron, ehhez kapcsolódóan szerettek volna egy szervezett formát, mondjuk bizottságot alakítani, ami összegyűjti a lakossági panaszokat, észrevételeket. Ebből végül nem lett semmi, ugyanis Szirbik Imre polgármester és a jegyző nyomására még napirendre sem vették.

A napirendi pontok előtt Bajnóczi János szóbeli indítványt tett, miszerint hozzanak létre egy bizottságot a vízelvezető csatornák munkái kapcsán. Mint kifejtette, neki többen panaszkodtak, azonban a lakók nem jönnek be a hivatalba, ugyanis ,,magas lóról” beszélnek velük.

Endrész Erzsébet annyit tett hozzá, szervezett formában végigjárnák az érintett utcákat, megkérdeznék az ott lakókat, ugyanis az a tapasztalat, hogy falugyűlésre sem jönnek el, akiknek valamilyen problémája van.

Gácsi Zoltán jegyző furcsának nevezte a felvetést, ugyanis hozzájuk nem sok jelzés érkezett, de mindenkinek próbálnak segíteni. Felsorolta,

  • panaszgyűjtő bizottság nem létezik,
  • nem is lenne döntési joga,
  • kedd délutánonként kooperációs ülés van a kivitelezővel,
  • a Facebookot nem tekintik hivatalos bejelentésnek,
  • a felbontott bejárók visszaállításához idő kell, hogy például tömörödjön a föld,
  • beszélnek azzal a kollégával, aki tiszteletlen lehetett az ügyféllel.

Szirbik Imre úgy értékelte a felvetést, hogy ez csak a ,,hármak” szereplését (Bajnóczi János, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor – a szerző megj.) szolgálja és majd lehet hirdetni az egészet a Hárman a változásért oldalukon, sőt még azt is mondta, hogy a ,,körben” (nem mondta ki, de vélhetően a Kiss Mária Hortensia Honismereti Körre gondolt – a szerző megj.).

Végül napirendre nem került, abban maradtak, hogy a képviselők egyénileg végigjárhatják az érintett utcákat, helyszíneket.

Egyébként, ha nem is történt valódi bejelentés, de a probléma attól fennáll, elég csak megnézni a Kiszomboron élek nevű csoportba feltöltött képeket. Egy lakos azt írta:

,,Nagyon értékelem Zombor fejlődését, de azt már nem, hogy a kapu bejáratom így néz ki, befelé kifelé dagasztom a sarat.”

A testületi ülést a Makói Csípős Facebook oldalán élőben közvetítettük, a nagyközségben zajló munkák egyből az elején szóba kerültek:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink