📺 Kiszombori árkok felújítása: nem lesz szervezett formában összegyűjtve a lakosság észrevétele

Zajlik az árkok felújítása, kialakítása Kiszomboron, ehhez kapcsolódóan szerettek volna egy szervezett formát, mondjuk bizottságot alakítani, ami összegyűjti a lakossági panaszokat, észrevételeket. Ebből végül nem lett semmi, ugyanis Szirbik Imre polgármester és a jegyző nyomására még napirendre sem vették.

A napirendi pontok előtt Bajnóczi János szóbeli indítványt tett, miszerint hozzanak létre egy bizottságot a vízelvezető csatornák munkái kapcsán. Mint kifejtette, neki többen panaszkodtak, azonban a lakók nem jönnek be a hivatalba, ugyanis ,,magas lóról” beszélnek velük.

Endrész Erzsébet annyit tett hozzá, szervezett formában végigjárnák az érintett utcákat, megkérdeznék az ott lakókat, ugyanis az a tapasztalat, hogy falugyűlésre sem jönnek el, akiknek valamilyen problémája van.

Gácsi Zoltán jegyző furcsának nevezte a felvetést, ugyanis hozzájuk nem sok jelzés érkezett, de mindenkinek próbálnak segíteni. Felsorolta,

  • panaszgyűjtő bizottság nem létezik,
  • nem is lenne döntési joga,
  • kedd délutánonként kooperációs ülés van a kivitelezővel,
  • a Facebookot nem tekintik hivatalos bejelentésnek,
  • a felbontott bejárók visszaállításához idő kell, hogy például tömörödjön a föld,
  • beszélnek azzal a kollégával, aki tiszteletlen lehetett az ügyféllel.

Szirbik Imre úgy értékelte a felvetést, hogy ez csak a ,,hármak” szereplését (Bajnóczi János, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor – a szerző megj.) szolgálja és majd lehet hirdetni az egészet a Hárman a változásért oldalukon, sőt még azt is mondta, hogy a ,,körben” (nem mondta ki, de vélhetően a Kiss Mária Hortensia Honismereti Körre gondolt – a szerző megj.).

Végül napirendre nem került, abban maradtak, hogy a képviselők egyénileg végigjárhatják az érintett utcákat, helyszíneket.

Egyébként, ha nem is történt valódi bejelentés, de a probléma attól fennáll, elég csak megnézni a Kiszomboron élek nevű csoportba feltöltött képeket. Egy lakos azt írta:

,,Nagyon értékelem Zombor fejlődését, de azt már nem, hogy a kapu bejáratom így néz ki, befelé kifelé dagasztom a sarat.”

A testületi ülést a Makói Csípős Facebook oldalán élőben közvetítettük, a nagyközségben zajló munkák egyből az elején szóba kerültek:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink