Költöztetők pakolnak a Bartók iskolában

Miközben zajlik a diákok nyári tábora, viszik el a bútorokat.

Az egyik szülőtől arról kaptunk tájékoztatást, hogy most, a nyári táboroztatás ideje alatt megkezdődött a bútorok átszállítása az Almási utcai épületbe. Ma délelőtt, ottjártunkkor a kerítésen kívülről azt láttuk, hogy néhány szekrény már van az udvaron és pár férfi sürög-forog. Délután pedig egy kisteherautó parkolt az udvaron, a ponyvája szerint szállítmányozó cég járműve.

A tanév kezdetéig nyilván rengeteg idő van, a fenntartó vélhetően szeretné minél előbb berendezni az Almási utcai épületet, csak időközben a szülői közösség tagjai megtámadták azt a döntést, miszerint a Szegedi utca 4-6. sz. alatti feladatellátási helyet és a székhelyet, – azaz magát a Bartók iskolát, – áthelyezzék az Almási u. 52. alá.

A szülők egyébként újabb zenés demonstrációt tartanak szombat délután, ezúttal a Bartók épület előtt. Így szeretnék jelezni a tankerületnek, hogy a Bartók intézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet. Szerintük székhelyet szüneteltetni nem lehet, ha pedig változik a székhely, az átszervezésnek minősül, amiről viszont a törvény szerint véleményezést kellett volna kérniük többek között az önkormányzattól, szülői közösségtől.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A makói önkormányzat úgy vállalta a kisposta üzemeltetését, hogy 373 milliós tartozása van mások felé

Mint az ismert, Makó fideszes vezetése komoly megszorításokról döntött tavaly ősszel, többek között önkormányzati fenntartású intézményeket zártak be. Ezután bezárta a makói újvárosi kispostát az állami cég, a városvezetés azonban úgy döntött, az állami szolgáltatóra mégis van pénz. Az Átlátszó közadatigényléséből kiderül, mindeközben Makó adós a szállítóinak.

Tovább olvasom »