Könyveket hozott Lola és Puskás Peti

Az OMV Hungária Kft. 2013. őszén indította el az olvasás népszerűsítését célzó programját. A program keretében a vállalat töltőállomásain a vásárlók leadhatják használt, elolvasott könyveiket, amelyeket az OMV általános iskolák számára juttat el. A kampány részeként jött Makóra Lola és Puskás Péter.

A kampány során eddig 30.000 könyv gyűlt össze, 16 iskolában került sor zenés felolvasásra, összesen mintegy 5000 gyermek részvételével.

2015 őszén is folytatódik az olvasást népszerűsítő program, amelynek keretében a kampány nagykövetei, Lola és Puskás Péter előadóművészek, valamint az OMV munkatársai is felolvasnak a gyerekeknek. Az énekeseket Füstös Bálint kíséri gitáron, aki tavaly elnyerte a Hangszeresek Országos Szövetségének „Az év felfedezettje“ díját.

Az idei körút egyik állomása a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola volt, ahol 11 órától hallgatták meg a diákok a zenés felolvasást, majd a vállalat 1000 könyvet adott át az iskola könyvtárának.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink