Koronavírus és Continental: ezek kerültek be idén a TOP10-be a Makói Csípősön

Összeszedtük az elmúlt 1 év legolvasottabb cikkeit a Makói Csípősön.

Elkészült a szegedi járványkórház

A Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Kálvária sgt. 57. szám alatti nyugati telephelyen elhelyezkedő épületében, ismertebb nevén a II-es kórházban, az EMMI rendelkezéseivel összhangban járványügyi ellátó központot alakított ki.

Hétfőtől szünetel a termelés a Continental makói és váci üzemében

2020. március 23. hétfőtől visszavonásig két gyárunkban, Makón és Vácott átmenetileg szüneteltetjük a termelést. Az átmeneti leállás idejére a munkatársaink részére különböző távolléti lehetőségeket biztosítunk – tájékoztatta oldalunkat a Continental Hungaria Kft.

Idén június 4-től megváltozik a megye elnevezése

Az Országgyűlés döntésében értelmében Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz 2020. június 4-étől, a trianoni békediktátum századik évfordulóján.

Szexuálisan zaklatta beosztottját egy Makó térségi község polgármestere

Érdekes, hogy erről nem ír a makohirado.hu, pedig az egyik újságírójuk az érintett település közelében él.

A szakszervezet szerint embertelen körülmények vannak a Continental makói üzemében

A munkavállalók becsapására és „embertelen munkakörülményekre” hívja fel a figyelmet a Continental gumigyár makói üzemében a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség.

Makói fideszes képviselő: ,,nagyon sokan a kórházban parkoltatják idős hozzátartozójukat”

Mágori András szerint ,,azok sivalkodnak most a legjobban, hogy pár hétig, hónapig gondoskodni kell róluk.”

Continental Contitech: 10 év alatt 3,8 milliárd forint adóval járultunk hozzá Makó költségvetéséhez

Terjedelmes közleményt juttatott el oldalunknak a Continental Hungaria Kft. Mint írják: ,,a hazai médiában az elmúlt napokban egyik tagvállalatunk, a makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft.-vel kapcsolatban megjelent hírek értelmezéséhez az alábbiakban tájékoztatásul közöljük a vállalat fő adatait.” 

Hat személy van karanténban Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi operatív stáb hétfőn sajtótájékoztatót tartott.

Nemhogy félmilliót nem kaptak, még meg sem köszönték a szociális dolgozóknak a helytállást

Óriási a felháborodás a szociális szférában, mert azon túl, hogy a dolgozók igazságtalanul nem részesülnek a bruttó 500 ezer forintos jutalomban, még át is néznek rajtuk – mondta a 24.hu-nak Migács Tibor, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A Continental célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a személyes kontaktusokat

Olvasóink kérték: megkérdeztük a legnagyobb makói munkáltatókat, milyen intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány miatt. A Continental azt írta: a vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus terjedését és meghozza a szükséges intézkedéseket a munkavállalói egészségének védelme érdekében. Céljuk az, hogy a fertőzés megelőzése érdekében a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a személyes kontaktusokat a munkakörnyezetben és minden előfeltételt megteremtsenek ennek eléréséhez.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

126 éve született Várkonyi Nándor magyar író, irodalomszervező, szerkesztő, könyvtáros, irodalom- és kultúrtörténész.

Tovább »

,,Biztató módon alakul a képviselő-testület tevékenysége”

Mostanában sok eredeti gondolatunk valóban a megvalósuláshoz közel került, illetve több meg is valósult a közös akaratnak köszönhetően. Bízunk benne, ezen az úton haladva a polgármesteri és jegyzői vezetéssel sok minden meg fog valósulni mindannyiunk és főleg a lakosság megelégedésére – írták oldalukon a Hárman a változásért csoport tagjai, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor és Bajnóczi János.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

,,Biztató módon alakul a képviselő-testület tevékenysége”

Mostanában sok eredeti gondolatunk valóban a megvalósuláshoz közel került, illetve több meg is valósult a közös akaratnak köszönhetően. Bízunk benne, ezen az úton haladva a polgármesteri és jegyzői vezetéssel sok minden meg fog valósulni mindannyiunk és főleg a lakosság megelégedésére – írták oldalukon a Hárman a változásért csoport tagjai, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor és Bajnóczi János.

Tovább olvasom »