Közel 300 millió forintból fejleszt a makó-rákosi tollfeldolgozó

Az Á+K Trade Kft. bővíti az eszközparkját és megújuló energiaforrást is kiépít a makói-rákosi telephelyén.

Király Pál, a cég ügyvezetője szerdai sajtótájékoztatóján ismertette: 2011 óta tevékenykednek, immár három telephelyen, Nagylak és Mezőkovácsháza után Makó-Rákoson is. Liba- és kacsatoll feldolgozással foglalkoznak, valamint ezek értékesítésével.

2021-ben kezdtek Rákoson dolgozni, itt tollmosást és párnatöltés végeznek majd. Ehhez szereztek be most támogatással többek között egy tollmosó gépsort, ehhez való prést, szárítót, hűtőt, kizsákoló szekrényt, tollkeverő berendezést, párnatöltő gépet, mérleget. A pályázat része az anyagmozgatáshoz kettő darab targonca, egy gáz- és egy elektromos üzemű. A mosósor hőellátását termoolaj kazán biztosítja. Továbbá egy 50 kilowattos napelemrendszert építettek ki, ez nagyjából az éves fogyasztásuk egyharmadát tudja fedezni.

A projekt részeként vezetői képzésen vettek részt, valamint az üzleti tervezés, a szervezeti struktúra optimalizása érdekében tanácsadást vettek igénybe.

A pályázat 292 millió forint összegű és 70%-os feltételesen visza nem térítendő támogatásról szól. A beruházás befejezésének végső határideje jövő év június 30-a.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Lángszórós Alakulat: milliók mentek el városi rendezvényekre, de a Makó FC tönkretevői bujkálnak

Eddig úgy gondoltuk, hogy nem feladatunk a politikába beleszólni, de a politika beleszólt a csoport életébe. Sajnos városunk vezetése nem képes felelősséget vállalni, sem önállóan dönteni olyan kérdésekben, melyek meghatározzák a városban élők jövőjét – fogalmaztak oldalukon a makói Lángszórós Alakulat tagjai.

Tovább olvasom »