Közel 4 éve tartaléklistán van két makói pályázat

2017 szeptemberében adott be a makói önkormányzat két, határon átnyúló pályázatot. Egyikből felújítanák a városháza emeleti tárgyalóját és kerékpárút épülne a Maros-partra. A múlt heti testületi ülés egyik anyagából kiderült, mindkét pályázat tartaléklistán van.

Az első pályázat célja a közszolgáltatások javítása Makón és Temesváron. Ez 110 ezer euróról szól, akkori árfolyamon 33,6 millió forintról, melynek 0%-os az önereje: 15%-ot a magyar állam, 85%-ot a pályázat ad. Makón ebből újítanák fel az emeleti tárgyalót, ahol képviselők oktatása, tárgyalások, videokonferenciák, előadások lennének. A pályázatban szerepel még román nyelvi tréning és közös foglalkozások a partnerekkel, azaz a temesváriakkal.

A másik pályázat összege 415 ezer euró, akkori árfolyamon 127 millió forint és az összetétele ugyanaz, mint az előzőé (15-85%). A románok kerékpárutat építenének Aradtól a Marost érintve Pécskáig, 11 km hosszan. Makón pedig a Kölcsey utcától a Maros partig, egészen az üdülőterületig alakítanának ki bicikliutat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

8 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink