Kübekházáról szinte mindenki a határ túloldalára jár át tankolni

Akár pár ezer forintot is megspórolhat a lakosság Kübekházán, ha a határ túloldalára, egy Romániában üzemelő MOL-kúthoz járnak tankolni – derül ki a Blikk riportjából.

A lap azt írja, a „határmenti Kübekháza szinte minden autósa átjár a román oldalra, ha kiürül tank.” Még a polgármester is így tesz, ráadásul az önkormányzat mikrobuszát is ott töltik tele.

Amíg élt az ársapka, legfeljebb a havi nagybevásárlásokra jártunk át. Ám amióta jóval 600 forint fölött van itthon a benzin litereje, a dízel pedig a 700-at verdesi, az egész falunak jobban megéri az a néhány kilométer a román MOL-kútig

– nyilatkozta a Blikknek dr. Molnár Róbert, a település független polgármestere, aki úgy döntött, legközelebb már a hivatalai autóját is Romániában tölti meg.

Nem csoda, hiszen a tankoláson így akár 5000-6000 forintot is meg lehet takarítani néhány kilométeres úttal. A településvezető hozzátette, már jó egy éve a hó eleji nagybevásárlást is a román oldalon végzik, a tankolással együtt havonta akár 20-30 ezret is spórolnak ezzel.

A benzin és a dízel ára jelenleg 509 és 605 forint Romániában, míg Magyarországon 626 és 707 forintot kell fizetni ezekért az üzemanyagtípusokért.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »