📺 Kukis zacskókban csempészte a cigit, vizes palackban a pálinkát

Ausztriába tartott az a leleményes bolgár sofőr, aki csipszes zacskókban próbált magyar zárjegy nélküli cigarettát és ásványvizes palackokban pálinkát csempészni.

A pénzügyőrök a nagylaki határátkelőhelyen egy Bulgáriából érkező furgont ellenőriztek. A sofőr azt nyilatkozta, hogy nem szállít jövedéki terméket, azonban a jármű rakterében a nejlonzsákokban lévő csipszes zacskók és a nagy mennyiségű üdítős palackok láttán a járőrök a rakomány átvizsgálásáról döntöttek. A csipszek csomagolása eredetinek tűnt, de némelyik súlya nehezebb volt a megszokottnál, ezért a pénzügyőrök felbontották azokat. A puffasztott kukoricapelyhes zacskókban négyesével voltak elrejtve a bolgár zárjegyes cigaretták (Marlboro, Davidoff, Parliament), összesen 1050 doboz.

A címkéjük alapján ízesített szénsavas vízzel teli palackok sem kerülték el a NAV munkatársainak a figyelmét: felrázva a buborékmentességük lett gyanús, és a felbontásuk után be is igazolódott, hogy víz helyett alkoholterméket tartalmaznak.

A pénzügyőrök a több mint félmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és a 42 liter alkoholterméket jövedéki eljárás bevezetése mellett lefoglalták.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink