📺 Kukis zacskókban csempészte a cigit, vizes palackban a pálinkát

Ausztriába tartott az a leleményes bolgár sofőr, aki csipszes zacskókban próbált magyar zárjegy nélküli cigarettát és ásványvizes palackokban pálinkát csempészni.

A pénzügyőrök a nagylaki határátkelőhelyen egy Bulgáriából érkező furgont ellenőriztek. A sofőr azt nyilatkozta, hogy nem szállít jövedéki terméket, azonban a jármű rakterében a nejlonzsákokban lévő csipszes zacskók és a nagy mennyiségű üdítős palackok láttán a járőrök a rakomány átvizsgálásáról döntöttek. A csipszek csomagolása eredetinek tűnt, de némelyik súlya nehezebb volt a megszokottnál, ezért a pénzügyőrök felbontották azokat. A puffasztott kukoricapelyhes zacskókban négyesével voltak elrejtve a bolgár zárjegyes cigaretták (Marlboro, Davidoff, Parliament), összesen 1050 doboz.

A címkéjük alapján ízesített szénsavas vízzel teli palackok sem kerülték el a NAV munkatársainak a figyelmét: felrázva a buborékmentességük lett gyanús, és a felbontásuk után be is igazolódott, hogy víz helyett alkoholterméket tartalmaznak.

A pénzügyőrök a több mint félmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és a 42 liter alkoholterméket jövedéki eljárás bevezetése mellett lefoglalták.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink