Különdíjat kapott és harmadik lett a makói torta

Március 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban hirdettek eredményt a Csongrád-Csanád Megye Tortája versenyen. (Fotó: Papp Cukrászda/Facebook.)

A döntőbe jutott cukrászok a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola cukrászműhelyében készítették el alkotásaikat.

Negyedik helyen végzett és a szakmai zsűri különdíját kapta az Aranyhomok torta, Nóll-Uhrner Mónika-Monka Meseboltja – Szeged. A torta készítőjét és segítő csapattagját a Magyar Cukrász Ipartestület különdíjként meghívta egy szakmai Work-Shop-ra.

A Hagymás álom fantázianevű torta készítői állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, és nyerték el a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés különdíját is, a legjobb innovációért. A tortát készítette: Lawal Papp Zsófia–Papp Cukrászda –Makó

A második helyezett torta a Homoki Kabakos lett, készítői Szőke Alexandra és Boros Zoltán, akik a Szőke Cukrászdát és Horváth Vivient képviselték, aki akadályoztatása miatt nem tudott részt venni a versenyen. Ennek ellenére a második fordulóban igazi csapatmunkát láthattunk tőlük.

Az első alkalommal meghirdetett, Csongrád-Csanád Megye Tortája verseny győztese a Csanád Vezér Csemegéje nevet kapta.

Megalkotója Gyuris László a Virág Cukrászda tulajdonosa, aki az első fordulót követően – megfogadva a szakmai zsűri tanácsait– a cukrászda főcukrászával együtt készítette el a győztes tortát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »