Különdíjat kapott és harmadik lett a makói torta

Március 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban hirdettek eredményt a Csongrád-Csanád Megye Tortája versenyen. (Fotó: Papp Cukrászda/Facebook.)

A döntőbe jutott cukrászok a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola cukrászműhelyében készítették el alkotásaikat.

Negyedik helyen végzett és a szakmai zsűri különdíját kapta az Aranyhomok torta, Nóll-Uhrner Mónika-Monka Meseboltja – Szeged. A torta készítőjét és segítő csapattagját a Magyar Cukrász Ipartestület különdíjként meghívta egy szakmai Work-Shop-ra.

A Hagymás álom fantázianevű torta készítői állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, és nyerték el a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés különdíját is, a legjobb innovációért. A tortát készítette: Lawal Papp Zsófia–Papp Cukrászda –Makó

A második helyezett torta a Homoki Kabakos lett, készítői Szőke Alexandra és Boros Zoltán, akik a Szőke Cukrászdát és Horváth Vivient képviselték, aki akadályoztatása miatt nem tudott részt venni a versenyen. Ennek ellenére a második fordulóban igazi csapatmunkát láthattunk tőlük.

Az első alkalommal meghirdetett, Csongrád-Csanád Megye Tortája verseny győztese a Csanád Vezér Csemegéje nevet kapta.

Megalkotója Gyuris László a Virág Cukrászda tulajdonosa, aki az első fordulót követően – megfogadva a szakmai zsűri tanácsait– a cukrászda főcukrászával együtt készítette el a győztes tortát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink