Látványterv: ilyen határátkelő lesz Kübekházánál

Az építés hamarosan megkezdődhet a jelenlegi határállomástól a falu felé eső közelebbi részen. Az új épület a jelenlegi konténer-határátkelőt váltja ki.

– Az egyeztetések zökkenőmentesek voltak, és örülünk az igényes, modern épület terveinek és annak, hogy a 2019. októberi határnyitással Kübekháza Trianon okozta száz év magánya szűnhetett meg – mondta a Kübekháza Hírszolgálatnak Molnár Róbert polgármester. Hozzátette: hiszi, hogy a megnyílt határ nem a falunknak és a szomszédos vajdasági falvaknak, hanem a térség gazdasági, kulturális és más egyéb téren létrejövő együttműködéseinek is új lendületet adhat.

A polgármester hozzátette, ígéretet kaptak arra, hogy a Szőreg – Kübekháza közötti, állami kezelésben lévő útszakasz is megújulhat a jövőben, valamint a Szegedet Kübekházával összekötő- és a határon is átvezető kerékpárút tervezése is napirenden van.

Az építkezés a határforgalmat nem befolyásolja majd.

(Fotó: Kübekháza Hírszolgálat)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy hónap alatt kiderült, a csanádpalotaiakat becsapták és félrevezették

Mint az ismert, Csanádpalotán Perneki László polgármester és képviselő-testülete kapta meg az időközi választáson a felhatalmazást, hogy a 2024-es rendes önkormányzati választásokig irányítsák a települést. Folytatásos írásunkban górcső alá vesszük a történteket, amelyek tökéletes képet festenek a jelenlegi tragikus csanádpalotai helyzetről.

Tovább olvasom »