Lázár helyettese arcon rúgta Orbánt

[ad 1]

Csepreghy Nándor egy pördülőrúgást akart bevinni G. Fodor Gábornak, de véletlenül a mellette álló Orbán Viktor arcába lépett bele, lényegében gyávának bélyegezve a kormányfőt. 

A Lázár János vezette Miniszterelnökség második embere a Figyelőnek nyilatkozva heveny őszinteségi rohamot kapott. Lerántotta a leplet arról, hogy főnöke mostanában nem véletlenül dicséri a korábban szimplán csak “uzsorásként” aposztrofált Csányi Sándort. Szavai szerint “értékek mentén” keresnek “szövetségest” politikájukhoz, és a Lázár által méltatott Prima primissima-díj, vagy a mintagazdaságok olyan értékek, amelyek előtt elismeréssel adóznak.

Az államtitkár reagált a Századvég irányából érkező támadásokra is. A cég vezetője, G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888 az elmúlt másfél hétben kétszer is kemény, személyeskedő hangvételű cikkben szállt bele Csepreghybe. A kormánypárti trash-portál állítólag a jobbkezén keresztül

Lázáron akar ütni,

aki ragaszkodott ahhoz, hogy az erre kötelező bírósági döntés után minél hamarabb adja ki a kormány a Századvég csaknem 5 milliárd forintért megrendelt tanulmányait.

Az őt ért támadásokat az államtitkár azzal magyarázza, hogy “többféle elképzelés él” a fideszes politikai családban a “napi politikai gyakorlatról“. Szerinte a konfliktus forrása az, hogy a “Századvég politikai elemzőjével” szemben (itt egyértelműen G. Fodorról van szó) a Miniszterelnökségen úgy vélik, hogy a vitákat fel kell vállalni, és nem csak a “saját tábor előtt” kell “megharcolni az igazságért.” “Ha valamiben igazunk van és vitaképesek vagyunk, akkor a kormánynak kötelessége beleállni ezekbe” – szögezte le Csepreghy.

Ezután következett a Mortal Kombat legszebb pillanatait idéző fatality kivégzés. Ám a halálos erejű rúgás végül nem G. Fodor Gábor, hanem Orbán Viktor arcát érte.

Azt a vitát biztosan nem lehet elveszíteni, amit meg sem vívunk, de én úgy vélem, hogy

aki a viták elől elfut, az nem méltó arra, hogy az országot vezesse

– vetette oda az államtitkár.

Lázár helyettese arra talán nem is gondolt, hogy ez a mondata jelen pillanatban simán értelmezhető úgy is, hogy a miniszterelnökre célzott, aki hétfőn a parlamenti páholy függönye mögé bújt el az ellenzéki kérdések elől, és csak akkor jött elő, amikor a törvény értelmében köteles volt válaszolni a jobbikos Volner János felvetéseire. Már csak azért is, mert, bár G. Fodornak kétségtelenül elég komoly befolyása van a kormányzatra – azért az országot mégis csak Orbán vezeti.

Persze az is lehet, hogy Lázár János ezúttal a helyettesén keresztül szólt be a Főnöknek. Személyesen ezt már nem egyszer megtette, s egyre többen gondolják úgy, hogy e szúrkálódások mögött nem csak sértettség, vagy hatalmi harc, hanem esetleg külön utas politikai ambíciók is állhatnak.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink