Lázár lemondhat a következő napokban

Több portál arról számol be, hogy amennyiben nem tisztázódnak Rogán Antal felelősségi körei és egyáltalán az, hogy szervezetileg Lázár Jánoshoz fog-e tartozni, akkor utóbbi lemond a Miniszterelnökség vezetéséről és parlamenti képviselőként folytatja tovább. 

Október elsejétől Rogán Antal látja majd el a miniszterelnöki kabinetfőnöki feladatokat, a Fidesz frakcióvezetője Kósa lesz, jelentették be szerdán. Több oldal értesülései szerint, amennyiben nem tisztázódik a helyzet Lázár János és Rogán Antal között, akkor Lázár lemond a posztjáról.

„Lázár János lemondása is benne van a pakliban” – fogalmazott a Népszabadságnak egy magas rangú fideszes politikus, miután szerda délután Velencén, a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülése előtt Rogán Antal maga jelentette be, hogy a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz október 1-től.

Az Origo szerint szerint Lázár nem ért egyet, sőt, nem szeretné, ha Rogán szervezetileg hozzá tartozna, és neki kellene felelnie a döntései miatt.

Az Index így fogalmaz: Lázár hétfő délelőttig tolta ki a végső döntést. Döntése információink szerint attól függ, hogy sikerül-e számára is megnyugtatóan körülírni a kabinetfőnöki státusz felelősségi köreit. Lázár ugyanis azt kifogásolta, hogy a jelenlegi felállás szerint ugyan ő lenne Rogán munkáltatója, de mégsem szólhat bele Rogán személyi döntéseibe és tevékenységébe.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink