Migránsoknak adják ki magukat a cigányok

A zseniális terv: kendőt tesznek a fejükre, bénán beszélnek magyarul és utazásra kéregetnek pénzt. Állítólag volt, aki bevette.

Meglepő jelenségre lettünk figyelmesek az elmúlt napokban, ugyanis a XVIII. kerületben a cigányok illegális bevándorlóknak adják ki magukat némi anyagi támogatás reményében – áll a Jobbik XVIII. kerületi szervezetének portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A párt kerületi szervezete azt írja, több kerületi lakostól is kaptak jelzést, hogy a Hét vezér szobor csoport és rendelőintézet közötti Thököly úti járdaszakaszon migránsnak álcázott cigány emberek próbáltak pénzt kicsalni az arra járóktól. Először két nő kért anyagi segítséget utazási költségeinek fedezésére, majd pár lépést követően újabb két cigány nő már férfiakkal és gyerekekkel kiegészülve próbált a Keleti felé eljutni és ahhoz pénzt kérni. A nők fején kendő volt és “megjátszva” törték a magyart.

A jobbikos szervezet arra kér mindenkit, ha ilyen szituációba kerül, körültekintően járjon el, s ha gyanúsnak ítéli a helyzetet tegyen bejelentést a rendőrségen. Mint írják, a birtokukba jutott információkat ők is is eljuttatjuk a kapitányság illetékeseihez.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink