Leépítést és átszervezést tervez a McDonald’s

A CNBC tudósítása szerint Chris Kempczinski, a McDonald’s vezérigazgatója a gyorsétteremlánc alkalmazottai előtt közölte a cég idei terveit amelynek egyik része a létszámleépítés és az átszervezés amelytől az étterembővítés felgyorsítását remélik.

A cégvezető szerint a leépítések nem költségcsökkentő intézkedést jelentenek, hanem azt, hogy segítsék a vállalatot a gyorsabb innovációban és a hatékonyabb munkavégzésben, de nem részletezte, hogy pontosan hány embert fognak elbocsátani, ahogy azt sem, hogy miként zajlik majd az átszervezés a vállalaton és az éttermeken belül. Kempczinski azt mondta, hogy a cég április 3-ig véglegesíti az elbocsátásokkal kapcsolatos döntéseket, amiket utána kommunikálnak is majd természetesen. Az értesülések szerint a változtatások érinthetik majd az Egyesült Államokban üzemeltetett McDonald’s-ok mellett a világ más pontjain működő éttermeket is.

A vezérigazgató azt is közölte, hogy a jövőben az új éttermek megnyitását is felgyorsítják majd, így a vállalat lépést tud tartani az elmúlt években megnövekedett kereslettel. Az még nem tisztázott, hogy hány új Mcdonald’s nyílik majd 2023-ban. Ezzel kapcsolatban csak annyit árultak el, hogy a tervek szerint az új éttermek a 1,5 százalékkal növelik majd a vállalat 2022-es bevételeit.

A makói Mcdonald’s december 7-én nyitott és 60-70 főnek ad munkát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink