Letartóztatták Szabó Bálintot

Elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő, Szabó Bálint letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a döntést a bűnismétlés veszélye indokolta. A nyomozási bíró korábban bűnügyi felügyeletet rendelt el, de az ehhez szükséges önkéntes jogkövetés a gyanúsított esetében teljes mértékben hiányzott, sokszor megszegte az előírt szabályokat.

Szabó József Tamás felidézte, a gyanúsított egyebek mellett autójával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek. Szabó Bálint ellen több eljárás van folyamatban, ám tevékenységét azt követően is folytatta, hogy az első cselekménnyel meggyanúsították. A szóvivő jelezte, az ügyészség azt kérte, vigyék az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, de a bíróság ezt, a korábbi szakértői vélemény alapján elutasította.

A végzés nem végleges, a gyanúsított a döntés ellen fellebbezést jelentett be. Sajtóhírek szerint Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő többször próbált a kormányfő közelébe férkőzni, a kötcsei piknik előtti területről a rendőrség vitte el. Nyáron gazdatüntetést szervezett Budapestre, de kevesen csatlakoztak hozzá.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »