Letartóztatták Szabó Bálintot

Elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő, Szabó Bálint letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a döntést a bűnismétlés veszélye indokolta. A nyomozási bíró korábban bűnügyi felügyeletet rendelt el, de az ehhez szükséges önkéntes jogkövetés a gyanúsított esetében teljes mértékben hiányzott, sokszor megszegte az előírt szabályokat.

Szabó József Tamás felidézte, a gyanúsított egyebek mellett autójával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek. Szabó Bálint ellen több eljárás van folyamatban, ám tevékenységét azt követően is folytatta, hogy az első cselekménnyel meggyanúsították. A szóvivő jelezte, az ügyészség azt kérte, vigyék az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, de a bíróság ezt, a korábbi szakértői vélemény alapján elutasította.

A végzés nem végleges, a gyanúsított a döntés ellen fellebbezést jelentett be. Sajtóhírek szerint Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő többször próbált a kormányfő közelébe férkőzni, a kötcsei piknik előtti területről a rendőrség vitte el. Nyáron gazdatüntetést szervezett Budapestre, de kevesen csatlakoztak hozzá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább olvasom »