Megfenyegette az ügyintézőt, felgyújta a bankot, ha nem kap ingyenes bankkártyát

Azt is mondta, hogy egy vascsővel kellett volna az ügyintézőket megverni egy szegedi belvárosi bankban. A Szegedi Járási Ügyészség most indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki sokallta a bankkártya igényléssel kapcsolatos költségeket.

Az ügyészsg.hu tájékoztatása szerint a férfi 2021. augusztus 3-án délelőtt megjelent az egyik szegedi belvárosi bankfiókban, bankkártyával kapcsolatos ügyintézés céljából. Az eljáró ügyintéző közölte a férfival, hogy a bankkártya igénylésnek mi a menete és az milyen költségekkel jár, majd a válaszra a gyanúsított felemelte a hangját és azonnali ingyenes bankkártya igénylést követelt. Másnap a férfi ismételten a reggeli órákban megjelent a bankfiókban és a bank ügyfélterében közölte az ügyintézővel, hogy azonnal új bankkártyát akar, ingyeneset, amennyiben ezt nem sikerül elintézni, akkor mindent fellocsol benzinnel és az alkalmazottakra gyújtja az épületet. A gyanúsított, hogy nagyobb nyomatékot adjon a követelésének közölte, hogy tényleg felgyújtja az épületet, mivel már több évet ült börtönben, egyébként a tegnapi ügyintézés során is egy vascsővel kellett volna az ügyintézőket megverni.

A banki ügyintéző a gyanúsított fellépésére a pánikgombot megnyomta és ezzel értesítette a rendőrséget.

A zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel indítványozta a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be – közölte az ügyészség.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink