Már a makói Fidesznek is sok volt Farkas Éva újévi köszöntője

Egy Varga Károly nevű makói, állítása szerint Fidesz-szimpatizáns levelét jelentette meg a Fidesz-közeli makohirado.hu a napokban. Az olvasói levél kimondottan az újévi koncerten mondott beszédéről szól, többek között azt vetik a polgármester szemére, hogy túl hosszú beszédeket tart, polgármesterként miért ad vallásos iránymutatást és a jelenlévő országgyűlési képviselőt többször is köszöntötte.

A teljes írást itt lehet elolvasni, a legérdekesebb részeket pedig itt mutatjuk:

,,Voltak kedvesek – ha nem tévedek – teljes terjedelmében lehozni a Polgármester Asszony újévi beszédét, végleg meggyőztek arról, hogy írjak Önöknek. Mindent összevetve, talán csak egyetlen kérdésem volna: Önök szerint tényleg ennyire jó volt? Vagy, inkább: a makói Fidesz szerint ez a helyes irány? 

,,A polgármester asszony úgy tűnik nem hallgat az idő szavára, és azt gondolja, az a jó beszéd, ami minimum 15 perces, megfejti az emberi lét értelmét és célját, iránymutatást ad az életünkre, és úgy járja át a vallásos áhítat, hogy abból egy évfolyamnyi papnövendék meg tudja írni az év végi beadandót.

,,Ha azt a józan paraszti ésszel mindenki számára belátható tényt mellőzzük is, hogy – a nagy számok törvénye alapján – a teremben lévők fele valószínűleg nem gyakorolja a hitét, egyenesen ateista, vagy nem katolikus, és őket figyelembe sem veszi a polgármester, még akkor is felmerül a kérdés: miért ő ad vallásos iránymutatást?

,,Az újévi koncert előtti köszöntőben a számtalan bibliai utalás mellett – a teljesség igénye nélkül – megjelent: […] Makón tényleg ennyire nincs miről beszélni? Ráadásul a magyar Himnusz sajnos kimaradt az újévi ünnepségből.

,,Azt, hogy a teremben jelen lévő országgyűlési képviselőt a műsorvezető után a polgármester is köszönti a beszédében, még lehet egy kicsit túlzottan figyelmes gesztusként értelmezni. De, amikor nyíltan köszönetet mond neki, ráadásul több alkalommal is, az már elég ciki volt. […] Értem én a gesztust Lázár felé, de tényleg nem érzi senki a városházán, hogy ez a fajta meghajló szembe dicsérés, egy letűnt rendszer dohos, kellemetlen emlékű levegőjét árasztja, és jóérzésű emberből inkább ellenszenvet vált ki? […] Egyszer, a piacon találkoztam egy helyi fideszes vezetővel és megkérdeztem tőle, miért ragaszkodnak ehhez a „kedvesvezetős” szerephez. Azt felelte, ez már nekik is nagyon kínos, és többször kérték a polgármestert, hogy hagyja abba.

,,Tessék már végre kilépni ebből az iskolaigazgatós, pártvezéres, tekintélyelvű és szolgalelkű mentalitásból, mert ebből előbb-utóbb nagyon nagy baj lesz!

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »