Már Franciaországban is téma a makói szakszervezeti vezető kirúgása

A Continental franciaországi vállalatainál jelen lévő, legnagyobb szakszervezeti tömörülések vállalnak szolidaritást Radics Gáborral, a szegedi gumigyár 27 év után idén januárban mindenféle végkielégítés nélkül eltávolított dolgozójával – számolt be róla a Mérce.

A portál szerkesztőségéhöz eljuttatott szolidaritási nyilatkozatok a Contitechtől elbocsátott Radics visszavételét követelik, a mellette kiálló szakszervezeteknek ugyanis meggyőződésük, hogy a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) elnöke mindig csak a dolgozók érdekében cselekedett, érdekvédői felhatalmazásával élve.

A legfontosabb, országosan több százezres tagsággal rendelkező francia konföderációk  (CGC, SUD, FO, CFDT, CGT) tagszervezetei adtak ki közös nyilatkozatot Radics mellett kiállva. A CGT és a SUD regionális tagszervezetének közös közleménye pedig arra figyelmeztet, hogy egy ismert szakszervezeti tisztségviselő „megtámadása” fenyegetést jelent minden dolgozóra nézve, miközben a német autóipari konszern – nemzetközi szinten – éppen több ezer dolgozót épít le, és munkahelyeket szervez át.

Emlékeztetnek:

a Continental soha nem habozott bezárni telephelyeket vagy elbocsátani dolgozókat, ha a profitérdeke úgy kívánta, és a szakszervezetek diszkriminációja sem ismeretlen a német autóipari multi számára.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink