Már Franciaországban is téma a makói szakszervezeti vezető kirúgása

A Continental franciaországi vállalatainál jelen lévő, legnagyobb szakszervezeti tömörülések vállalnak szolidaritást Radics Gáborral, a szegedi gumigyár 27 év után idén januárban mindenféle végkielégítés nélkül eltávolított dolgozójával – számolt be róla a Mérce.

A portál szerkesztőségéhöz eljuttatott szolidaritási nyilatkozatok a Contitechtől elbocsátott Radics visszavételét követelik, a mellette kiálló szakszervezeteknek ugyanis meggyőződésük, hogy a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) elnöke mindig csak a dolgozók érdekében cselekedett, érdekvédői felhatalmazásával élve.

A legfontosabb, országosan több százezres tagsággal rendelkező francia konföderációk  (CGC, SUD, FO, CFDT, CGT) tagszervezetei adtak ki közös nyilatkozatot Radics mellett kiállva. A CGT és a SUD regionális tagszervezetének közös közleménye pedig arra figyelmeztet, hogy egy ismert szakszervezeti tisztségviselő „megtámadása” fenyegetést jelent minden dolgozóra nézve, miközben a német autóipari konszern – nemzetközi szinten – éppen több ezer dolgozót épít le, és munkahelyeket szervez át.

Emlékeztetnek:

a Continental soha nem habozott bezárni telephelyeket vagy elbocsátani dolgozókat, ha a profitérdeke úgy kívánta, és a szakszervezetek diszkriminációja sem ismeretlen a német autóipari multi számára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink