Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

A választások tisztasága és legitimitása alapvető érték, ezért azt a cél tűzték ki maguk elé, hogy a közös listát állító ellenzéki pártok és civilek részvételével minden szavazókörben legyen két, kormánypártoktól független szavazatszámláló. Emlékeztetnek, a 2018-as parlamenti választások során a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a szavazatszámláló bizottságok 40 százalékában egyáltalán nem volt, vagy nem volt annyi ellenzéki párt által delegált önkéntes, mint lehetett volna. A 2019-es európai parlamenti választások idején még rosszabb volt a helyzet.

A kezdeményezést most támogatják a közös listát állító ellenzéki pártok, illetve szorosan együttműködnek a civil szavazatszámlálókat már 2018-ban is toborzó Számoljuk Együtt Mozgalommal.

A szervezet további önkéntesek és támogatók jelentkezését várja a https://20k.hu/ oldalon, ,,akik a demokrácia őrangyalaiként szolgálhatják majd a választások legitimitását.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »