Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

A választások tisztasága és legitimitása alapvető érték, ezért azt a cél tűzték ki maguk elé, hogy a közös listát állító ellenzéki pártok és civilek részvételével minden szavazókörben legyen két, kormánypártoktól független szavazatszámláló. Emlékeztetnek, a 2018-as parlamenti választások során a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a szavazatszámláló bizottságok 40 százalékában egyáltalán nem volt, vagy nem volt annyi ellenzéki párt által delegált önkéntes, mint lehetett volna. A 2019-es európai parlamenti választások idején még rosszabb volt a helyzet.

A kezdeményezést most támogatják a közös listát állító ellenzéki pártok, illetve szorosan együttműködnek a civil szavazatszámlálókat már 2018-ban is toborzó Számoljuk Együtt Mozgalommal.

A szervezet további önkéntesek és támogatók jelentkezését várja a https://20k.hu/ oldalon, ,,akik a demokrácia őrangyalaiként szolgálhatják majd a választások legitimitását.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink