Március 10-én jöhet a tram-train vezetők sztrájkja is

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú végzésében helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát, így jogszerű a mozdonyvezetők sztrájkja – közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ). A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye, az jogerős. A MÁV-Start Zrt. mozdonyvezetői irányítják a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train járműveket is.

A Fővárosi Ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság érdemben megalapozott döntést hozott, amikor kimondta, a munkabeszüntetés megfelel a sztrájk jogszerűségével szemben támasztott összes törvényi feltételnek. Mint írták,

a MÁV-START állításával szemben a mozdonyvezetők követelése kellően meghatározott, nem irányul kollektív szerződés módosítására, a jelenlegi világjárványban sem veszélyezteti az életet, az egészséget, a testi épséget.

A szakszervezet egyúttal felszólította a  vasúttársaságot, hogy haladéktalanul kezdjen érdemi tárgyalásokat a sztrájkkövetelés teljesítéséről.

Béremelés híján 500-600 ezer forintos kompenzációt kérnek a mozdonyvezetők az infláció miatt. Az eredménytelenül lezárult kollektív munkaügyi vita után a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) Küldöttközgyűlése február 2-án bejelentette, hogy 2022. március 10-én nulla órától határozatlan ideig sztrájkot hirdet a vasúti személy-és áruszállítást érintően.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink