Március is nehézséget okoz a vásárhelyi állatvédőknek

A márciusi hónap átvészeléséhez kér támogatást az állatbarátoktól a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Mint minden hónap, ez a hónap is nehézséget okoz a szervezetnek.

Balogh Ernő elnök elmondta, már megszokhattuk, hogy minden hónapot támogatással tud kihúzni a szervezet, e nélkül már régen nem működnének. Hozzátette, ebben a hónapban körülbelül százötvenezer forintot kell összegyűjteniük annak érdekében, hogy számláikat rendezhessék, a betegek védenceik számára gyógyszereket vásárolhassanak. Ez az összeg így is alul van becsülve, a tagok, önkéntesek is sok támogatást hozzátesznek az önkéntes munkájuk mellett.

Az egyesület vezetője kiemelte, hogy bár sokan támadják a szervezetet amiatt, hogy minden hónapban segítségért kiált, de másképp nem tudják fenntartani az Állatvédelmi- és Szabadidős Központot, a menhelyüket. Jelenleg huszonhét védencük van, ezek közül több beteg, műtött.

Alkalmazottjuk nincs, mindent a maroknyi csapat old meg a szabadidejében. Nagyon nehéz helyzetben, de küzdenek a védenceikért. Mindent megadnak nekik, jó ellátást és minőségi állateledelt biztosítanak, emellett nem utolsó sorban megfelelő orvosi ellátásban is részesülnek.

Balogh Ernő úgy véli, munkájukat addig tudják végezni, ameddig az állatbarátok nem engedik el a szervezet kezét, hiszen, ha nem fog támogatás érkezni, a legrosszabb következik be, meg kell szüntetni a tevékenységet. Az állatbarátok segítségére vannak utalva teljes egészében, illetve maroknyi csapatunkra.

Aki támogatni szeretné a szervezet védenceit az a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra utalhatja el a támogatását.

Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen kérhető.

Az egyesület örökbe fogadók jelentkezését is várja, nemcsak hódmezővásárhelyi, hanem akár szegedi jelöltek is írhatnak, vagy bárki az országból.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »