? Mariupol: a pincében tárolják a holttesteket, halott csecsemő is van köztük

A kórház jelenleg sürgősségi központként, szülészetként és hullaházként is funkcionál. Az AP hírügynökség forgatott náluk.

A mariupoli kórházban már nem nagyon tudják megfelelően ellátni az orosz bombázások sebesültjeit. A folyosó tele van sérültekkel, Valerij Drengar orvos a kórház pincéjén pedig a mobiljával világít és megmutatja, milyen embertelen körülmények közt hevernek sorban a földön a holttestek. A riport legdurvább része, amikor kibont egy csomagot, amiből egy élettelen csecsemő elszíneződött teste kerül elő.

A helyi hatóságok szerint a városban már több mint 2500 civil halt meg az ostrom alatt, de a folyamatos bombázások miatt minden halottat még meg sem tudtak számolni. Az orvosoknak tízszer annyi sebesült civilt kell kezelniük, mint katonát. A sok halottat nem tudják hova tenni, a külvárosi temetőkbe nem mernek a bombázás miatt kimenni, és már tömegsírokba temetik őket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink