Megvette a benzinkút mögötti területet a McDonald’s

A makói önkormányzat 83 millió forint+áfáért adta el az OMW mögötti részt, a Csanád vezér tér és a Kossuth utca találkozásánál. A mai testületi ülésen Drenkovics Szilárd építész, a mintaépület helyszínre tervezője elmondta, úgy alakították ki, hogy minél több zöld felület legyen, illeszkedjen Makó arculatához.

Az építész elárulta, eléggé sajátos alakú terület, de az épület adott technológiával készül, nem tudtak eltérni tőle. A terveken már egy éve dolgoztak, a Makovecz-örökség megjelenítése a park kialakításában látszódik majd, három ,,szigetet” hoznak létre. Az épület mellett teraszos részek, a benzinkút felőli oldalon játszótér lesz. Így három oldalról is parkosították, ellentétben az ország többi részén lévő épületekkel. A közút ahhoz járult hozzá, hogy egy bejárat legyen és 28 parkolót alakítanak ki.

Kovács Sándor (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, két forgalmas rész találkozik, előjelző táblákat kellene kihelyezni a gyalogátkelőkhöz a balesetek elkerülése miatt. Drenkovics közölte, külön kandeláberek világítják meg a zebrákat és figyelemfelhívó táblák lesznek kint.

Mucsi Tamás (DK) felvetette, érdemes lenne okoszebrákat telepíteni, Hódmezővásárhelyen jól működik. Elmondása szerint többen megkeresték a lakosok közül, hogy biztos jó helyen van-e az étterem. A látványtervek alapján megnyugodott.

Dr. Hadik György (Fidesz) arról beszélt, a benzingőz az egészségre ártalmas. Étterem egy olyan területre, ahol ezt érezzük? Tűzvédelmi távolsággal foglalkoztak-e? Van-e olyan belső út, ami körbevezet az épületen? Ha itt lerobban egy kocsi, akkor hogyan lesz eltávolítva? – tette fel a kérdéseket. Farkas Éva Erzsébet (Fidesz) polgármester elmondta ezek már engedélyeztetett tervek, jóvá vannak hagyva.

Mágori András (Fidesz) annyit tett hozzá, a benzingőz egyre jobb minőségű, másrészt a töltőállomáson van egy bolt és a közelben egy nagyáruház is működik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »