Még mindig áll az elbaltázott ivóvíz-minőségjavító program Makón

5,3 milliárd forint elköltése után még mindig lezárva a pályázat – derült ki a legutóbbi testületi ülésen Zeitler Ádám kérdésére. Vagyis még mindig a korábbi víz folyik a csapból és az új rendszer nem éles.

Zeitler Ádám önkormányzati képviselő a polgármesteri beszámolóban vette észre, hogy Farkas Éva a Makó térségi ivóvíz-minőségjavító projekttel kapcsolatban tárgyaláson járt a miniszterelnökségen. Arról érdeklődött, hogy áll ez a projekt? Ugyanis szerint néhány milliárd forint eu-s és állami forrás elköltése miatt már időszerű lenne lezárni.

A polgármester elég rövid választ adott: jelenleg is folynak az egyeztetések, az Alföldvíz vizsgálja, mely elemek adhatóak át üzemeltetésre, vagy hol kell további fejlesztés a lezáráshoz. Farkas Éva felhívta rá a figyelmet, Makón az ivóvíz nem mérgező, ugyanakkor az uniós vállalt határérték elérése a cél.

A pályázatról már többször írtunk, legutóbb januárban, igaz, akkor is csak derült ki, hogy továbbra sem működik a rendszer.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink