5,3 milliárd forint elköltése után még mindig nem az új ivóvizet fogyasztjuk Makón és a térségben

Továbbra sem működik a Makó térségi ivóvíz-minőségjavító beruházás rendszere, a csapokból még mindig a régi víz folyik a városban és a környező településeken – írta a Délmagyarország múlt héten. A projekt 2012-ben indult és az elköltött pénzek ellenére még mindig nem használható az új rendszer.

Mint arról beszámoltunk, a Makó és térségi, 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító programot 2015-ben műszakilag lezárták, ez a mai napig olvasható a város honlapján. A projekt által elvárt minőséget azonban nem tudták teljesíteni, ami egyébként 3,1 milliárd uniós forrás volt, 600 millió forint pedig kormányzati támogatás. Az NNK oldalán elérhető legfrissebb, 2021-es ivóvízminőség jelentés szerint ,,nem elfogadható” a vízminőség Makón, az arzén tartalom is jóval magasabb, mint bárhol az országban.

A programról legutóbb november végén írtunk. Akkor kiderült, az ivóvízminőség-javító beruházást a vállalkozó készre jelentette. Így a műszaki felmérést követően kezdődhet a hatóságok megkeresése a használatba vétel engedélyezésének lefolytatására.

A megyei napilap most arról számolt be, nem hivatalos forrásból úgy értesültek, hogy a rendszer továbbra sem működik, a csapokból még mindig a régi minőségű víz folyik. Erre utal az is, hogy továbbra is a helyükön vannak az érintett településen az uniós szabványnak megfelelő vizet szolgáltató konténerek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink