Még nem tudni, ki és hogyan száll bele az új makói sportcsarnok rezsijébe

Lassan a végéhez közelít a újvárosi kézilabdacsarnok építése. Zeitler Ádám a legutóbbi testületi ülésen érdeklődött arról, hogy ki fogja üzemeltetni az átadás után? Ez azért is lényeges, mert tavaly ősszel az önkormányzat az összes sportlétesítményét bezárta takarékosságból.

A június végi testületi ülésen válaszában Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette: a kézilabdacsarnok 95 százalékon áll, várhatóan augusztus 31-én adják át. Az üzemeltető a Nemzeti Sportügynökség lesz, arról még egyeztetnek, hogy milyen arányban száll bele a költségekbe az egyház, az önkormányzat.

,,Arra törekedtünk, hogy gazdaságos legyen energiahatékonyság szempontjából. A villamos energia 0 százelékos a napelemnek köszönhetően és kondenzációs gázkazánt üzemeltettünk be”

– fogalmazott a polgármester.

Az 1728 négyzetméter alapterületű csarnokban lesz egy 20×40 méteres pálya, 150 fős lelátó, öltözők, szertár.

Mint arról korábban írtunk, a csarnoknak már évek óta állnia kellene. Különböző nehézségek után a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. nyerte el a kivitelezést és időközben még 95 millió forintot kapott az államtól a beruházás.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »