Még több vásárhelyi műsort láthatunk a Makói VTV-n

Együttműködési megállapodást írt alá a Makói és Vásárhelyi Televízió, amely alapján műsorokat cserélnek egymás között, valamint be is dolgoznak majd egymásnak.

 s32251865

Hasonló megállapodás már van a szentesiekkel, akiktől egy megyei magazinnal gazdagodnak a makóiak, illetve a Szeged TV-vel is. A megyeszékhelyről többek között a Szegedi Szabadtéri Játékokról kaptak anyagot, valamint – ha már a Makói Kézilabda Clubbal nem foglalkoznak, – a Pick Szegeddel kapcsolatos magazinműsort.

A Vásárhelyi Televízióval elsősorban kulturális és politikai műsorokat cserélnek, hiszen így gazdaságosabb, mintha egy stáb elutazna a másik városba. Valójában eddig is cserélt műsorokat a két stúdió, ám most még szorosabbra kötötték a kapcsolatot.

Megkérdeztük az utca emberét

Miklós Andrásné, Makó: ,,Nagyon sok a képújság és kellene valami műsorfüzet, ami tájékoztat, nem csak ami a Délvilágban van apró betűvel; a Makói Hírekbe is csak pár műsor van odaírva. Lehetnének ismeretterjesztő műsorok és több makói érdekeltségű hír. A műsorcserével kapcsolatban nincs kifogásom, ez a jövő. A kórházzal kapcsolatban is ez van, így hátha jobban boldogul a tévé is.”

Hős Sándorné, Apátfalva: ,,Régen sokat játszottunk a Társalgóval, nagyon szerettük, ám a digitális átállás óta nem tudjuk nézni. A műsorcsere nem érdekel, mivel, hogy nem tudjuk nézni.”

Keresztes Zoltán, Makó: ,,Amióta a korábbi jó, felkészült csapatmunkát megszüntette a helyi hatalomváltás, azóta nem nézem. Képi anyagok, félhazugságok, visszamutogatások hangulatára nem vagyok kíváncsi. A két város információcseréjével nincs gond, viszont azzal igen, hogy Vásárhely mindenáron rátelepedik Makóra. A műsorokat nem követem, viszont azt tudom, hogy egy korábbi megbecsült munkatárs az ATV-n tűnt fel az elmúlt hetekben. Érdekes, hogy ott igényt tartanak a szakértelmére.”

Pacskó Istvánné, Makó: ,,A digitális átállás óta nem tudjuk nézni, de előtte mindig figyelemmel követtük. Nagyon szerettem, mert tudtam a makói történéseket. A tévéműsort az újságban látom, a műsorcsere nem rossz, hiszen Vásárhely itt van a közelben.”

Kojnok István, Nagylak: ,,Nem tudjuk nézni, mert Digi TV van nálunk, korábban követtük az adást. A műsorcsere szerintem annak a része, hogy központosítanak mindent. Hiszen mi szükség volt arra is, hogy a vásárhelyi kórház a makóihoz tartozzon, vagy hogy a nagylaki önkormányzat a magyarcsanádi alá?”

(kép: Makói VTV youtube)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Fagyokra készülhetünk a héten is

Napos, de hideg idővel kezdődik a hét. Helyenként mínusz 15 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet és többfelé napközben is mínuszok lesznek. A következő napokban mérséklődik a hideg, viszont jellemzően borús lesz az ég. Többször várható csapadék, eső, ónos eső, havazás is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mihálik Edvin: a Fidesz Szegedet büntetné, amiért lassú a tram-train

A Fidesz a szegedieket akarja büntetni amiatt, hogy a beígért 37 perc helyett 50 perc alatt ér a tram-train Hódmezővásárhelyre. Ezért meg akarják szüntetni a Bem utcai, Galamb utcai és Pulz utcai megállóit Szegeden. Mihálik Edvin, Szeged zöld tanácsnoka és az ellenzék közös képviselőjelöltje szerint ez elfogadhatatlan, ezért petíciót indítottak a javaslat ellen.

Tovább olvasom »