Megerősödött a vörös vércsék állománya Makónál is

Ebben az évben a szokásosnál is több vörös vércse költött a Körös-Maros Nemzeti Park illetékességi területén – számolt be róla a nemzeti park honlapja.

A makói tájegységben az átlagos fiókaszám itt négy körül alakult. Mesterséges költőládákban, szarka- és varjúfészkekben, sőt még parlagi sasok fészkében is nevelkedtek vércsefiókák. Egy letört kőrisfa megmaradt törzscsonkjában szintén találtak vörös vércse fészekaljat, négy fiókával.

A Cserebökényi-pusztákon a 2021. évi 40 pár után 2022-ben már csaknem 150 pár költését regisztrálták, a Kis-Sárréten összesen 89 pár költését. A Kígyósi-puszta védett területén a korábbi évekhez hasonlóan idén is mintegy 55-60 pár vörös vércse költött. A Dévaványai-síkon minden évben sok vörös vércse költ. Idén legalább 130 pár költött a térségben – olvasható a nemzeti park oldalán.

(Fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

232 éve született Gróf Széchenyi István író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere, a „legnagyobb magyar”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink