Megnyílt a kormányablak Makón

Teljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablak kezdte meg működését Makón, a Városháza épületében lévő Járási Hivatalban. Az új ügyfélszolgálaton 12 munkaállomást alakítottak ki, ahol több mint 400 féle ügykörben várja az állampolgárokat a hivatal 13 magasan képzett munkatársa.

s79691855

Ünnepélyesen is a lakosság szolgálatába állították Csongrád megye új kormányablakát. Az okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező makói ügyfélszolgálat építészeti, technikai kialakítására hazai és uniós forrás biztosított fedezetet, mintegy 60 millió forint értékben. Az idén mintegy 240 új típusú kormányablak átadását tervezi a Miniszterelnökség, ezek közé tartozik a Makói Járási Hivatali is.

A kormányablaknak köszönhetően az állampolgároknak nem kell különböző nyitva tartási rend szerint működő, más-más helyszínen lévő irodákba menniük ahhoz, hogy olyan ügyeket intézhessenek, mint például a személyi okmányok, a gépjárművekkel kapcsolatos ügyek, a szociális és családügyek, az egyéni vállalkozásokkal kapcsolatos ügyintézés vagy a TAJ és EU kártya igénylése. A Kormányablakban az állampolgár egyszerre elintézheti, elindíthatja mindezt, fejlett informatikai ellátottsággal, ügyfélbarát nyitva tartási időben, modern környezetben.

Hétfőn 7:00 – 17:00 óráig, kedden és szerdán 8:00 – 16:00-ig, csütörtökön 8:00 – 18:00-ig, pénteken pedig 8:00 – 12:00 óráig.

A Kormányablak Program eredményeképpen a jövő év elejére az országban összesen 278 helyszínen lesz elérhető az egy helyen történő ügyintézés.

(fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »