Megszületett a vasútvillamost pótló villamos

Ritkán jár a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő ún. tram-train vasútvillamos. A Népszava riportja szerint a helyiek kezdik unni, hogy sokszor hiába várják a járatot, az nem érkezik meg.

A 80 milliárd forintos beruházás keretében megvalósult vonalon egyre több a kimaradás, olyan is előfordult már, hogy a vonat Szeged határában visszafordult, noha pont az lenne a lényege, hogy a két város központját összekösse. A MÁV alá tartozó tram-train kimaradását a lap szerint a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) pótolta régi cseh Tátra villamosokkal.

„Ezek tábláján ott virított a felirat: tram-train pótló. Azaz új fogalom született: a vasútvillamost pótló villamos.”

Amióta elindult a tram-train, csak az elején láttam sokszor, aztán egyre ritkábban, és most az az egy sem jött, aminek kellett volna – összegzett egy helyi egyetemista a Népszavának. 

Azt írják, azért rendelhették el a csak kétóránkénti tram-train indulást, mert több szerelvény sem működik, valamelyik műszaki okokból, valamelyik baleset miatt.

A tram-train-t üzemeltető MÁV-tól és a gyártó Stadlertől nem kaptak pontos adatokat arról, hogy hány jármű üzemképes, de nagyon úgy fest, a múlt héten csak egy ilyen akadt. Azóta az üzemetető szerint ismét menetrend szerint járnak a szerelvények.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink