ūüďļ Migr√°nsmunk√°sok: most Mak√≥n, holnap m√°shol cser√©lhetik le a magyar dolgoz√≥kat

A t√∂bb t√≠z √©ve itt dolgoz√≥ magyarok betan√≠tott√°k az √°zsiai migr√°nsmunk√°sokat, √©s most egy fali√ļjs√°gr√≥l √©rtes√ľltek, hogy holnapt√≥l nincs munka. Ez egy nagyon sz√©p kar√°csonyi aj√°nd√©k a FidesztŇĎl – hangzott el a Jobbik-Konzervat√≠vok keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n Mak√≥n, a Continental gy√°ra elŇĎtt.

Bencze J√°nos orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ arr√≥l besz√©lt, a mak√≥i eset t√∂k√©letesen megmutatja, hogy mi v√°r Magyarorsz√°gra, mi v√°r a magyarokra, ha behoznak ide 500 ezer olcs√≥, √°zsiai vend√©gmunk√°st √©s vel√ľk kell versenyezni az alacsony b√©rek√©rt. Hozz√°tette, vid√©ken ez egy √°ltal√°nos probl√©ma, hiszen sok gy√°rban bevett gyakorlat, hogy a hat√°rozott idejŇĪ szerzŇĎd√©ssel rendelkezŇĎ magyar dolgoz√≥kat nem foglalkoztatj√°k tov√°bb, hely√ľkre pedig vend√©gmunk√°sokat vesznek fel.

Ez – mint mondta, – kiemelten s√ļjtja ez a kisgyermekes √©desany√°kat, vagy a cig√°ny sz√°rmaz√°s√ļ dolgoz√≥kat. Szerinte helyett√ľk v√°lasztott√°k a fideszes oligarch√°k c√©gei √©s a k√ľlf√∂ldi multic√©gek az √°zsiai migr√°nsmunk√°sokat, hiszen nekik a csal√°djuk otthon van √©s szab√°lyos rabszolgak√©nt tartva a v√©gtelens√©gig lehet ŇĎket dolgoztatni.

R√°t√©rt arra, Mak√≥ az√©rt is jelk√©pes helysz√≠n, mert ez L√°z√°r J√°nos miniszter √ļj sz√©khelye. A jobbikos politikus k√≠v√°ncsi lenne, mit sz√≥l L√°z√°r a mostani esethez.

Ander Bal√°zs, a p√°rt aleln√∂ke √©s parlamenti k√©pviselŇĎje szerint

Magyarorsz√°gon tort √ľl a szociopata, neoliber√°lis dogma, az a gazdas√°gfiloz√≥fia, ami gyakorlatilag eldobhat√≥ biorobotk√©nt tekint a kor√°nkelŇĎ √©s kem√©nyen dolgoz√≥ kisemberekre, akikrŇĎl a hetedik bŇĎr leny√ļz√°sa ut√°n nem tudnak egy √ļjabb bŇĎrt leh√ļzni.

Eml√©keztetett, Orb√°n Viktor 2014-ben egy Sza√ļd-Ar√°bi√°ban tartott gazdas√°gi konferenci√°n azzal mutatta be Magyarorsz√°got az arab befektetŇĎknek, hogy ‚Äěa minŇĎs√©g√©hez k√©pest meglepŇĎen olcs√≥ a magyar munkaerŇĎ.” Ugyan√≠gy v√©lekedett egy 11 milli√≥s kar√≥r√°val a csukl√≥j√°n Parragh L√°szl√≥, a Magyar Kereskedelmi √©s Iparkamara eln√∂ke.

A Jobbik-Konzervat√≠vok szerint egy norm√°lis orsz√°g versenyelŇĎny√©t nem az alulfizetett, kizsigerelt dolgoz√≥k √©s a munk√°ltat√≥knak szinte mindent megengedŇĎ munka t√∂rv√©nyk√∂nyve jelentik. Hanem a nagy tud√°sssal rendelkezŇĎ, j√≥l megfizetett, el√©gedett dolgoz√≥k – fogalmazott Ander.

Ha a magyar korm√°ny sz√°m√°ra ez jelenti a gazdas√°gpolitik√°t, akkor Magyarorsz√°gra nagyon szomor√ļ sors v√°r, gyakorlatilag csel√©dek lesz√ľnk, sŇĎt m√°r vagyunk is. A mak√≥i p√©lda j√≥l szeml√©lteti, hogy ha nem lehet m√°r tov√°bb kizsigerelni a magyar munkav√°llal√≥kat, akkor helyett√ľk k√ľlf√∂ldrŇĎl olcs√≥bbakat hoznak

– fejtette ki.

‚ÄěMost Mak√≥ volt soron, de t√∂bb helyen ugyanez t√∂rt√©nt, √©s orsz√°gszerte b√°rhol elŇĎfordulhat, hogy migr√°nsmunk√°sokra cser√©lik a magyarokat‚ÄĚ

‚Äď tette hozz√° Potocsk√°n√© KŇĎr√∂si Anita, a Jobbik-Konzervat√≠vok aleln√∂ke. Hogy min√©l t√∂bben megtudj√°k, mire k√©sz√ľl az Orb√°n-korm√°ny, elind√≠tott√°k az ,,Igazs√°g Fala” nevŇĪ orsz√°gos kamp√°nyukat, valamint egy online n√©pszavaz√°st, ahol al√°√≠r√°sunkkal tiltakozhatunk a magyar dolgoz√≥k √°zsiai migr√°nsmunk√°sokra val√≥ lecser√©l√©se ellen. Ez a stopmigransmunkasok.hu oldalon √©rhetŇĎ el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Mak√≥i Cs√≠pŇĎs korm√°nyf√ľggetlen h√≠rport√°l. C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

Zeitler √Ād√°m fontosnak nevezte a fecskelak√°sok kialak√≠t√°s√°t a mak√≥i fiataloknak

Az √∂nkorm√°nyzati b√©rlak√°sok fel√ļj√≠t√°sa mellett a fecskelak√°sok kialak√≠t√°sa, a fiatalok helyben tart√°sa is fontos lenne – h√≠vta fel a figyelmet a szerdai test√ľleti √ľl√©sen Zeitler √Ād√°m a k√∂lts√©gvet√©s vit√°j√°ban. A polg√°rmester szerint nem volt ig√©ny a fiatalok r√©sz√©rŇĎl a lak√°sokra.

Tov√°bb ¬Ľ

A nap t√©m√°ja: √Āder J√°nos h√ļga is tudott a bicskei pedofil√ľgyrŇĎl, de miut√°n hallgatott, elŇĎl√©ptett√©k

Miut√°n a szexu√°lis ab√ļzus egyik bejelentŇĎi √°tadt√°k neki jelent√©s√ľket, illetve a b√°ntalmazott gyerekek vallom√°s√°t, azonnal fegyelmi elj√°r√°st ind√≠tott, √©s n√©h√°ny nappal k√©sŇĎbb megtett√©k a rendŇĎrs√©gi feljelent√©st is.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

Zeitler √Ād√°m fontosnak nevezte a fecskelak√°sok kialak√≠t√°s√°t a mak√≥i fiataloknak

Az √∂nkorm√°nyzati b√©rlak√°sok fel√ļj√≠t√°sa mellett a fecskelak√°sok kialak√≠t√°sa, a fiatalok helyben tart√°sa is fontos lenne – h√≠vta fel a figyelmet a szerdai test√ľleti √ľl√©sen Zeitler √Ād√°m a k√∂lts√©gvet√©s vit√°j√°ban. A polg√°rmester szerint nem volt ig√©ny a fiatalok r√©sz√©rŇĎl a lak√°sokra.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ

FelsŇĎoktat√°si k√©pz√©st hozna Mak√≥ra a Lok√°lpatri√≥t√°k k√©pviselŇĎjel√∂ltje, Orosn√© Sp√°k Hedvig

Zeitler √Ād√°m, a Lok√°lpatri√≥t√°k polg√°rmesterjel√∂ltje folytatta k√©pviselŇĎjel√∂ltjeinek bemutat√°s√°t. Az √ļjabb n√©v Orosn√© Sp√°k Hedvig, aki ,,t√∂bb √©vtizedes k√∂zoktat√°si tapasztalattal rendelkezŇĎ pedag√≥gusk√©nt sz√≠v√©n viseli a mak√≥i gyermekek sors√°t”.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ