ūüďļ Migr√°nsmunk√°sok: most Mak√≥n, holnap m√°shol cser√©lhetik le a magyar dolgoz√≥kat

A t√∂bb t√≠z √©ve itt dolgoz√≥ magyarok betan√≠tott√°k az √°zsiai migr√°nsmunk√°sokat, √©s most egy fali√ļjs√°gr√≥l √©rtes√ľltek, hogy holnapt√≥l nincs munka. Ez egy nagyon sz√©p kar√°csonyi aj√°nd√©k a FidesztŇĎl – hangzott el a Jobbik-Konzervat√≠vok keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n Mak√≥n, a Continental gy√°ra elŇĎtt.

Bencze J√°nos orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ arr√≥l besz√©lt, a mak√≥i eset t√∂k√©letesen megmutatja, hogy mi v√°r Magyarorsz√°gra, mi v√°r a magyarokra, ha behoznak ide 500 ezer olcs√≥, √°zsiai vend√©gmunk√°st √©s vel√ľk kell versenyezni az alacsony b√©rek√©rt. Hozz√°tette, vid√©ken ez egy √°ltal√°nos probl√©ma, hiszen sok gy√°rban bevett gyakorlat, hogy a hat√°rozott idejŇĪ szerzŇĎd√©ssel rendelkezŇĎ magyar dolgoz√≥kat nem foglalkoztatj√°k tov√°bb, hely√ľkre pedig vend√©gmunk√°sokat vesznek fel.

Ez – mint mondta, – kiemelten s√ļjtja ez a kisgyermekes √©desany√°kat, vagy a cig√°ny sz√°rmaz√°s√ļ dolgoz√≥kat. Szerinte helyett√ľk v√°lasztott√°k a fideszes oligarch√°k c√©gei √©s a k√ľlf√∂ldi multic√©gek az √°zsiai migr√°nsmunk√°sokat, hiszen nekik a csal√°djuk otthon van √©s szab√°lyos rabszolgak√©nt tartva a v√©gtelens√©gig lehet ŇĎket dolgoztatni.

R√°t√©rt arra, Mak√≥ az√©rt is jelk√©pes helysz√≠n, mert ez L√°z√°r J√°nos miniszter √ļj sz√©khelye. A jobbikos politikus k√≠v√°ncsi lenne, mit sz√≥l L√°z√°r a mostani esethez.

Ander Bal√°zs, a p√°rt aleln√∂ke √©s parlamenti k√©pviselŇĎje szerint

Magyarorsz√°gon tort √ľl a szociopata, neoliber√°lis dogma, az a gazdas√°gfiloz√≥fia, ami gyakorlatilag eldobhat√≥ biorobotk√©nt tekint a kor√°nkelŇĎ √©s kem√©nyen dolgoz√≥ kisemberekre, akikrŇĎl a hetedik bŇĎr leny√ļz√°sa ut√°n nem tudnak egy √ļjabb bŇĎrt leh√ļzni.

Eml√©keztetett, Orb√°n Viktor 2014-ben egy Sza√ļd-Ar√°bi√°ban tartott gazdas√°gi konferenci√°n azzal mutatta be Magyarorsz√°got az arab befektetŇĎknek, hogy ‚Äěa minŇĎs√©g√©hez k√©pest meglepŇĎen olcs√≥ a magyar munkaerŇĎ.” Ugyan√≠gy v√©lekedett egy 11 milli√≥s kar√≥r√°val a csukl√≥j√°n Parragh L√°szl√≥, a Magyar Kereskedelmi √©s Iparkamara eln√∂ke.

A Jobbik-Konzervat√≠vok szerint egy norm√°lis orsz√°g versenyelŇĎny√©t nem az alulfizetett, kizsigerelt dolgoz√≥k √©s a munk√°ltat√≥knak szinte mindent megengedŇĎ munka t√∂rv√©nyk√∂nyve jelentik. Hanem a nagy tud√°sssal rendelkezŇĎ, j√≥l megfizetett, el√©gedett dolgoz√≥k – fogalmazott Ander.

Ha a magyar korm√°ny sz√°m√°ra ez jelenti a gazdas√°gpolitik√°t, akkor Magyarorsz√°gra nagyon szomor√ļ sors v√°r, gyakorlatilag csel√©dek lesz√ľnk, sŇĎt m√°r vagyunk is. A mak√≥i p√©lda j√≥l szeml√©lteti, hogy ha nem lehet m√°r tov√°bb kizsigerelni a magyar munkav√°llal√≥kat, akkor helyett√ľk k√ľlf√∂ldrŇĎl olcs√≥bbakat hoznak

– fejtette ki.

‚ÄěMost Mak√≥ volt soron, de t√∂bb helyen ugyanez t√∂rt√©nt, √©s orsz√°gszerte b√°rhol elŇĎfordulhat, hogy migr√°nsmunk√°sokra cser√©lik a magyarokat‚ÄĚ

‚Äď tette hozz√° Potocsk√°n√© KŇĎr√∂si Anita, a Jobbik-Konzervat√≠vok aleln√∂ke. Hogy min√©l t√∂bben megtudj√°k, mire k√©sz√ľl az Orb√°n-korm√°ny, elind√≠tott√°k az ,,Igazs√°g Fala” nevŇĪ orsz√°gos kamp√°nyukat, valamint egy online n√©pszavaz√°st, ahol al√°√≠r√°sunkkal tiltakozhatunk a magyar dolgoz√≥k √°zsiai migr√°nsmunk√°sokra val√≥ lecser√©l√©se ellen. Ez a stopmigransmunkasok.hu oldalon √©rhetŇĎ el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink