Mit gondolnak, hány fideszes politikus jelentette ki, hogy nem szeretne magának állami földet?

Erős a gyanú, hogy az állami földek értékesítésével jelentős területek kerülhetnek spekulánsok kezébe. 

A kormány holnap arra készül, hogy lehetőséget biztosítson a földek megvásárlóinak a bérleti díjak megemelésére, hogy azok megfeleljenek a piaci árnak. Minderre azért van szükség, mert 2001-ben az Orbán-kormány nagybirtokosoknak, többek közt Simicska Lajosnak adott bérbe állami földeket 50 évre – a piaci ár töredékéért. Ehhez kétharmados támogatásra lesz szükségük, a Jobbik azonban tartózkodni fog a szavazáson, mert bár a céllal egyetértenek, úgy vélik, szerencsétlen az időzítés. Ha a földek értékesítése után fél évvel módosították volna a törvényt, az rendben lenne, ám így erős a gyanú, hogy az utóbbi években aranykalászos gazdává vált spekulánsok vásárolják meg a földeket a helyi gazdák elől.

Magyar Zoltán, a Jobbik politikusa ma a Parlamentben minden képviselő asztalára letett egy aláírandó nyilatkozatot, melyben a képviselők kijelentik, hogy sem ők, sem hozzátartozóik, vagy megbízásukból egyéb személyek nem kívánnak indulni az állami földekért induló nyilvános árveréseken.

Magyar Zoltán Facebook-bejegyzése szerint a nyilatkozatot egyetlen kormánypárti képviselő sem írta alá.

“Minden képviselő asztalára letettük ezt a nyilatkozatot, hogy tisztán lássunk. Szerintetek hány kormánypárti képviselő írta alá? NULLA!!! Pedig, csak arra lettünk volna kíváncsiak, hogy politikusaik, családtagjaik, ügyvédjeik mennyire érdekeltek a földprivatizációban”

– olvasható a képviselő bejegyzésében.

Mire készül a Fidesz? Mi lesz a földek sorsa? A témával kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatja.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink