Miután Hadházy megnézte az alföldi homokkupacot, eltűnt az uniós tábla

Uniós pénzből épültek homokkupacok a a Bács-Kiskun megyei Bócsa mellett – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos még tavaly. A képviselő szerdán arról számolt be, miután bemutatta ,,a félmilliárdos trágyakupacot, gyorsan eltávolították a pályázat tábláját.”

Hadházy tegnapi bejegyzésében kifejtette, Polt Péter válasza után a dolog kezd kicsit izgalmasabb lenni annál, hogy ellopott valaki félmilliárd forint EU-s támogatást.

Először a cégbírósági adatokból látta, hogy korábban a Kologarn Kft. ügyében nyomozás zajlott. Szűkszavúan Polt közölte, hogy költségvetési csalás ügyében nyomoztak, de az eredményéről először elfelejtett szólni, később elárulta, hogy már vádat is emeltek 14 ember ellen, mert hamis számlákkal fedtek le EU-s támogatásokat. Azt is megírta, hogy a mezőgazdasági alapból loptak.

Csakhogy ez a félmilliárdos trágyadomb az ún. GINOP programból származik, amelyik nem mezőgazdasági támogatás. Tehát nem az ellopott trágyagyár miatt zajlott nyomozás. Ez pedig azt jelenti, hogy úgy fizetett ki a magyar állam félmilliárdot egy trágyadombra, hogy közben ugyanez a cég ellen már csalás miatt nyomoztak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink