Mórahalmi polgármester: turisztika régió kell Mórahalom, Makó, Szeged, Szabadka együttműködésével

Nógrádi Zoltán komoly lehetőségeket lát a határmenti együttműködésben a turizmusfejlesztés területén.

Ahhoz, hogy a térség távolabbról is láthatóvá váljon, egységes turisztikai régió kialakítására van szükség Szeged, Szabadka, Makó és Mórahalom együttműködésével. Az egységes turisztikai desztinációfejlesztés elkerülhetetlen – mondta a polgármester a település honlapjának.

A kormány korábban 11 turisztikai térséget jelölt ki. A térségi régióban szerepel Hódmezővásárhely, Makó, Mezőhegyes, Mórahalom, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szeged.

Az interjúban a polgármester arról is beszélt, hogy Délvidéki Innovációs Központ létrehozását tervezi az önkormányzat. A nonprofit intézmény a határ magyar és vajdasági oldalán működő kisvállalkozások digitalizációját és innovációját segítené a jövőben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »