Müller Cecília három éve arról beszélt, kicsi a koronavírus-járvány esélye Magyarországon

Napra pontosan három évvel ezelőtt, vagyis 1096 nappal ezelőtt írtunk először a Makói Csípősön a koronavírusról. Az országos tisztifőorvos már akkor is nagyon hasznos információkkal látott el minket.

Müller Cecília 2020. január 26-án arról beszélt az M1-en, ,,a koronavírusos megbetegedés tünetei hasonlóak az influenzához, és azért is nehéz az elkülönítése, mert Magyarországon éppen most influenzajárvány van.” Ugyanakkor nincs tudomásuk magyarországi koronavírusos betegről és itt kicsi az esélye a járványnak.

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: figyelni kell az alapvető higiéniai szabályokra, javasolt a minél többszöri kézmosás és a „tüsszentési etikett” betartása. Hozzátette: influenzaszezonban előfordulnak koronavírusos megbetegedések, de ez most valami egészen új. A szakemberek vizsgálják a nemrég létrejött változatot, keresik az ellenszerét, kutatják terjedését.

2023 január elején a koronavírus-világjárvány hivatalosan elismert halálos áldozatainak száma 6 millió 692 ezer 217 volt. Az viszont talán sosem derül ki, hogy mennyi áldozata lett a lezárásoknak, a személyes egzisztenciák megszűnésének, a pániknak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink