? Múltját dolgozza fel verseiben Erdei Norbert

A makói származású, jelenleg Szegeden élő fiatalember legelső verse még 2018-ban jelent meg, amit egy rendezvényre írt, ennek címe Mi is ugyanúgy ölelünk. Ez sérült, beteg gyermekekről szól. Később annyit nem foglalkozott a költészettel, de most újra elkezdett írni.

A verseimben emlékeimet, múltamat próbálom feldolgozni, amit gyerekként átéltem, illetve édesanyámmal, amíg együtt éltünk, halála előtt. Már van egy könyvre való versem, 80-100 darab. A terveim között szerepel, hogy Makón és más városokban verses estet tartsak és a jövőben egy könyvet is megjelentetnék – fogalmazott a Makói Csípősnek Erdei Norbert.

A versek jelentős részét már elszavalta, több helyen volt fellépni, továbbá a Youtube csatornáján és a Facebook oldalán is hallhatóak. Ezeket sokan látták már és jók a visszajelzések, ugyanakkor gyakori észrevétel, hogy szomorú témák kerülnek elő.

Az alkotófolyamatról elmondta, előfordult, hogy éjszaka álmodott, felkelt és gyorsan lejegyzetelte – azaz teljesen váratlanul kap ihletet.

A fiatalember Szegeden lakik és a makói DUOCOR Ipari Bt.-nél dolgozik.

Erdei Norbertről 2020-ban írtunk. Ennek apropója az volt, hogy a makói Szent Lőrinc utcai lakásotthonban tartott előadást, mint volt állami gondozott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább olvasom »