Na, most mennyire lesz tökös a Fidesz? – a Jobbik ügydöntő népszavazást akar a betelepítés ellen

A Jobbik magasabbra teszi a kerítéslécet, így kiderülhet, hogy tökös vagy löttyedt narancs lesz a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt alkotmánymódosítást, majd ügydöntő népszavazást kezdeményez az idegenek letelepítése ellen. Hogy Magyarország lakossága eldönthesse, kikkel kíván együtt élni. 

A legnagyobb ellenzéki párt egyértelműen csak fájdalomcsillapításnak tartja, hogy a Fidesz-KDNP a betelepítési kvóta ellen egy egyszerű aláírásgyűjtést kezdeményezett, de a Jobbik támogatja azt, azzal a fontos kiegészítéssel, hogy ezzel a kampánnyal párhuzamosan a korrupció ellen is hadat kell üzenni – emlékeztetett Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke, hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. „Hiszen Magyarországot a mindent átható korrupció kiszárítja, megbénítja, lassítja, a gazdaságot, a közbizalmat megtépázza”- mondta a jobbikos országgyűlési képviselő.

Hozzátette: a Jobbik a fájdalomcsillapítás mellett ismét egy sokkal erőteljesebb eszközt ajánl a kormány figyelmébe, ez az eszköz egy ügydöntő népszavazás megtartása, ahol Magyarország állampolgárai közvetlenül kinyilváníthatják azt, hogy nem kívánnak idegenből idetelepített embertömegeket maguk közzé fogadni. A Jobbik álláspontja illetve Z. Kárpát Dániel előzetes becslése szerint kilencven százalékos lenne az elutasítás aránya egy ilyen ügydöntő népszavazás esetén. Ugyanakkor felmerülnek jogi aggályok, hogy létező vagy leendő nemzetközi szerződések tartalmával kapcsolatban lehet-e népszavazást tartani.

Ezért Vona Gábornak a Jobbik elnökének és Apáti Istvánnak a párt alelnöke kezdeményezésére az ügydöntő népszavazás kezdeményezése előtt a Jobbik alaptörvény-módosítást nyújt be az Országgyűlésben azért, hogy ezeket a jogi aggályokat megszüntesse.

Z. Kárpát Dániel szerint ügydöntő népszavazásra azért van szükség, hogy a Jobbik kellő legitimitással a háta mögött kimehessen Brüsszelbe, ott letehesse a több millió elutasítást az asztalra és ennek birtokában új és tisztességes feltételeket harcoljon ki a magyar emberek életét megbénító brüsszeli diktátumokkal szemben

A Jobbik azt akarja elérni, hogy egyértelműen az Alaptörvénybe kerüljön: az ország bevándorláspolitikáját érintő kérdésekben közvetlen módon kilehessen kérni a magyar emberek véleményét, a kikért vélemény alapján pedig a mindenkori kormány hatékonyan felléphessen, ez ellen senki és semmi ne támaszthasson akadályt, hiszen a bevándorláspolitika a társadalom mély szöveteit meghatározó szociokulturális, nemzetstratégiai kérdés.

A Jobbik szerint nem túlzás a kérdésfelvetés, nem túlzás az alkotmánymódosításhoz, nem túlzás az ügydöntő népszavazás megtartása, hiszen a Fidesz-KDNP kampányszerű aláírásgyűjtése az Európai Unió szintjén nem ér el semmit. Egy ügydöntő népszavazás azonban olyan spirált érhet el az európai térben, ami Magyarország számára előnyös, mellyel hosszútávon is szuverén nemzetállam maradhat.

A Jobbik azt kéri a Fidesztől, hogy a kormánypárt bevándorlásügyben ugyanúgy tegye félre a pártpolitikai ellentéteket, mint az ellenzéki párt: biztosítsa a szükséges kétharmadot.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink