Nagy gond a nyilvános WC-k hiánya Makón

A fürdő új részeit hamarosan átadják a nagyközönségnek, a turizmus továbbra is fontos része a városnak, de egy probléma van, hogy nincs nyilvános WC a Hagymatikum körül – fogalmazott a Makói Csípősnek Gáspár Sándor önkormányzati képviselő. A fotón azt mutatja, hova vezet a turisták első útja, miután leszálltak a buszról.

A Szegedi utca 1/A-ban élő lakók mesélték, ha jönnek busszal a vendégek, akkor a társasház mögött végzik el a dolgukat. Ez igaz a Hollósy Kornélia utcai parkolóra is, ott is a közelben könnyítenek magukon, ahol kiszállnak a járműből – mondta el portálunknak a képviselő.

Felvetette: egy új parkoló épül jelenleg is a Szent János téren, ide is lehetett volna tervezni egy nyilvános mosdót. Akár úgy, ahogy Szegeden is több helyen van: egy esztétikus mobil WC-t kihelyezve.

Gáspár Sándor szerint a tapasztalat az, hogy egy nagyobb csoport esetén, mire mindenki leszáll a buszról, elsétál a pénztárig, nem tudja már visszatartani. De nem is biztos, hogy a fürdőbe jön először, szét akar nézni a központban.

A városháza Műszaki osztályának már jelezte, hogy gondolkozzanak rajta. Bár ez az én körzetemben van, ez a probléma a városé is. Mire itt a nyár és a főszezon, ezt minél hamarabb meg kellene oldani – jelentette ki a képviselő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink