Nagy siker a makói Keri lakberendező képzése

Nagyjából egy éve kezdték el a lakberendező képzést a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumban. Egy 12 fős csoport hamarosan végez és már indul is a következő tanfolyam, akkora rá az érdeklődés.

A kedd reggeli sajtótájékoztatón Papós András elmondta: sikerült jó oktatókat is szerezni, a 3D-s tervező programot 12 főre kapták meg, így limitált a jelentkezések elfogadása. A vizsgákat követően államilag elismert képesítést kapnak a tanulók, az oktatások egyébként délutánonként, esténként voltak, hiszen a tanulók zöme dolgozik, munkaidő után jönnek.

Az igazgató kifejtette, igyekeznek úgy elindítani a képzéseket, hogy előtte körbejárják a témát, lesz-e elég jelentkező, el tudnak-e vele helyezkedni a tanulók. Úgy tapasztalták, a lakberendező szakra többen inkább hobbiból jelentkeztek, de az érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttek, hogy hamarosan indul az újabb turnus.

Takács Viktória civilben a csanádpalotai általános iskola titkárságán dolgozik, a Keribe járt középiskolába, majd pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettséget szerzett, most pedig egy volt, kedves tanára hívta fel a figyelmét a lakberendezésre.

Az órákon műszaki rajzokat készítettek, lakberendezési alapokat, a 3D tervező program használatát tanulták meg. Viktória elárulta, nem tervez ebben a szakmában elhelyezkedni, de hasznos tudást kapott, a saját életébe be tudja illeszteni. A környezetében van olyan házvásárlás előtt álló személy, akinek már felajánlotta a segítségét.

A szak építészeti, művészettörténeti, rajzos háttérrel bír, a tanulók a lakberendezéssel kapcsolatos speciális feladatokat, így a gépészetet is megtanulják. Szabó Éva Györgyi a képi ábrázolást tanítja, szerinte nem csak Makó, hanem a környék ilyen irányú igényét ki tudják elégíteni a most végző diákok. Elárulta, van két gyermeke, ha az ő lakásukat az ő segítségével be tudják rendezni olyanra, amilyenre szeretnék, már akkor hasznos volt.

A Návayban összesen tíz ágazatban 15 féle szakmát oktatnak, ezek OKJ és új szakképzési rendszer szerinti szakmákat adnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Lángszórós Alakulat: milliók mentek el városi rendezvényekre, de a Makó FC tönkretevői bujkálnak

Eddig úgy gondoltuk, hogy nem feladatunk a politikába beleszólni, de a politika beleszólt a csoport életébe. Sajnos városunk vezetése nem képes felelősséget vállalni, sem önállóan dönteni olyan kérdésekben, melyek meghatározzák a városban élők jövőjét – fogalmaztak oldalukon a makói Lángszórós Alakulat tagjai.

Tovább olvasom »