Nagyéren tilos a tűzijáték

A korlátozást környezetvédelmi, természetvédelmi okokkal indokolják.

Az önkormányzat rendelkezése értelmében tilos a pirotechnikai eszközök használata minden év november 1. és a következő év február 28. napja között. Azt írják: tekintettel arra, hogy Nagyér a Natura 2000 természetvédelmi területen belül, a nemzeti park Montág-puszta közvetlen határvonalán helyezkedik el, így részét képezi a Ramsari Nemzetközi Egyezményen alapuló vonuló madárvilág folyosójának. A szabályszegést a területileg illetékes szakhatóság fogja szankcionálni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink