Nem érdemes túlterhelni a kisiskolás diákokat

Másfél hónapja elkezdődött a tanév, sok kisgyerek életében először. Nehéz, a gyerekeknek, szülőknek, de kérem a szülőket, hogy ne várjanak azonnali eredményt – fogalmazott a Makói Csípősnek Orosné Spák Hedvig, nyugdíjas pedagógus.

Orosné elmondta, a pedagógusnak meg kell ismerni a tanítványait, össze kell melegedni velük. Szerinte a pedagógustársainak is az a fontos, hogy a nebuló szeressen iskolába járni, ne rettegve, sírva induljon el otthonról. Ezt gondolja végig minden anyuka, apuka! Ehhez idő kell. Ne eredményt várjon azonnal – fejtette ki.

A makói pedagógus egy példát is hozott a szülőknek: gondoljanak a saját munkaidejükre, arra, hogy mennyire kifáradnak. Nos: ezért nem kell a gyereket már pici korában korrepetálásra hordani, kivéve, ha részképessgzavara van. Ugyanis bőven ráér megtanulni az alapokat, ráadásul a gyerekek nem egy ,,sablonra” készültek. Van, aki gyorsabb, van, aki lassabb, van, akit ez érdekel jobban, van, akit az, van, aki ebben tehetségesebb, van , aki abban – ezt is figyelembe kell venni.

Orosné Spák Hedvig a szülőket arra kérte, ne hasonlítgassák másik gyerekhez a sajátjukat, hiszen idővel mindenki meg fogja találni, hogy miben jobb. A pedagógus is felismeri, miben kell segíteni, miben lehet jobban fejleszteni. Azt kérte, a szülők bízzanak a pedagógusokban, hisz nekik szívügyük a tanítványuk és szeretik a gyerekeket.

Hozzátette, a beteg gyereket sem érdemes iskolába vinni, ugyanis fertőzheti a többit, neki meg nehezebben és tovább tart a gyógyulása.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink