Már a megalakulásakor megyei támogatást kapott egy kiszombori ,,polgári” egyesület

Tavaly áprilisban alakult meg a Polgárok Kiszomborért Egyesület. Furcsa, hogy már az induláskor költségvetési szervtől kapjon anyagi támogatást egy egyesület, de náluk ez történt.

Más egyesületek éveket várnak rá, mire támogatást kapnak, viszont a Polgárok Kiszomborért Egyesület nyilvános beszámolója szerint 100 ezer forintot kaptak a megyei közgyűléstől, röviddel a megalakulásukat követően. A beszámoló szerint a támogatásból kifizették az egyszeri ügyvédi munkadíjat (vagyis az ügyvédi költséget visszamenőlegesen számolták el), annak járulékait, valamint irodaszereket és tisztítószereket vásároltak.

A Makói Csípős megkeresésére a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat fideszes elnöke, Gémes László közölte:

,,A Polgárok Kiszomborért Egyesület 2022. évi működési költségek finanszírozására kért és kapott támogatást a Vármegye Önkormányzatától. A támogatással határidőre elszámoltak. Önkormányzatunk a kérelmek elbírálásánál nem a működés idejét vizsgálja.”

Az egyesülethez nem találtunk elérhetőséget, de az ismert, hogy elnökük Szikszai Zsuzsanna, a makói könyvtár és múzeum igazgatója és székhelyüknek a kiszombori Ady Endre utca 3. van megadva. Megalakulásukkor azt mondták, az a céljuk, hogy erősítsék a lokálpatriotizmust és a polgári értékeket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink